Yeni dizideki karakter kanıtladı: John Wick 5'in Keanu Reeves'e ihtiyacı yok

The Continental, tanıştırdığı yeni kahramanla serinin John Wick olmadan da devam edebileceğini gösterdi

The Continental'da başroldeki Colin Woodell'de Ben Robson ve Nhung Kate'in yanı sıra 67 yaşındaki Mel Gibson, Ayomide Adegun ve Katie McGrath eşlik ediyor (Peacock/Lionsgate)

Görevimiz Tehlike filmlerini Tom Cruise olmadan hayal etmek ne kadar zorsa, John Wick serisini de Keanu Reeves'siz düşlemek zor. 

John Wick 4'te karakterin ölümünün ardından serinin 5. filmde nasıl ilerleyeceğini tahmin etmek güç.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak izleyiciler henüz Wick'e tamamen veda etmek zorunda değil çünkü Reeves, Ana de Armas'ın başrolünü üstleneceği Ballerina adlı spinoff'ta konuk oyuncu olarak yer alacak. 

Serinin Wick olmadan nasıl ilerleyeceğine dair gerçek test, genç Winston'ın 70'lerin sonlarında katillerin kaldığı otelin müdürü olmasını anlatan The Continental adlı prequel'le (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan film ya da dizi) geliyor. 

Dizi, filmlerin tarzına ve şık aksiyon sahnelerine sahip ancak Wick'in kendisi görünürde yok. Bununla birlikte, ilk bölümde benzer rolü üstlenen başka bir karakter var.

*Buradan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

The Continental'ın ilk bölümü, serinin alametifarikası olan "Gun Fu" koreografisinin bolca kullanıldığı ve kısa sürede kanlı bir çatışmaya dönüşen soygun sahnesiyle açılıyor. 

Uzun saçları, kirli sakalı ve insanları kafalarından vurmaya olan düşkünlüğüyle Ben Robson'ın canlandırdığı Frankie, John Wick'in bıraktığı boşluğu biraz olsun dolduruyor. 

Wick gibi Frankie de Nhung Kate'in canlandırdığı eşi Yen'le birlikte olmak için işi bırakıyor. Vietnam'da savaşmış, askeri bir geçmişi ve çok sayıda dövmesi var. 

Dizi yapımcılarının cesur hamlesi

Frankie, Wick'ten çok daha konuşkan ve tekinsiz, bu da onun Reeves'in karakterinden farklı olduğunu hissettirmeye yardımcı oluyor.

John Wick'in yerine geçecek biri olarak konumlandırılsa da dizi ilk bölümün sonunda Frankie'yi öldürerek eleştirmenlere göre cesur bir hamle yapıyor.

Frankie'nin ölümü, kardeşi Winston'ı Continental'ın acımasız yöneticisi Cormac'ı alaşağı etmek için intikam yoluna sokuyor.

John Wick esintileri

Dizi yapımcılarının Frankie'yi hem görünüş hem de hikayedeki işlevi açısından John Wick'ten esinlenerek tasarladığı dikkat çekiyor. 

Frankie, serinin dünyasında ilgi çekici yeni bir kahraman yaratmanın mümkün olduğunu ve Reeves'in olası bir John Wick 5'te yer almamaya karar vermesi halinde bunun serinin sonu anlamına gelmeyebileceğini gösterdi.

The Continental, pek çok yönden Wick'i andıran Frankie'nin kardeşi Winston'la arasındaki bağı da gözler önüne serdi. Bu da Winston ve Wick'in, John Wick filmlerindeki yakınlığını çok daha anlamlı kıldı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU