Scorsese, Scorsese'ye karşı: Oscar yarışında yönetmenin en büyük rakibi yine kendisi

Dolunay Katilleri yılın beklenen filmlerinden biri ama 2024'te Oscar'a aday olabilecek tek Scorsese filmi değil

İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen, bugüne dek defalarca Oscar aday olmuş ancak sadece Köstebek'le (The Departed) heykelciği kazanabilmişti (Paramount Pictures)

Martin Scorsese, Oscar adaylıklarına yabancı değil. Ancak bu yıl vizyona girecek Dolunay Katilleri'yle (Killers of the Flower Moon) 2024 Akademi Ödülleri'nde Scorsese'nin en büyük rakibi yine kendisi olabilir.

Dolunay Katilleri, Scorsese'nin bu yılki en büyük filmi. Cannes Film Festivali'nde gösterildiğinde dakikalarca ayakta alkışlanan film, şimdiden yılın en çok beklenenleri arasında başı çekiyor.

1920'lerde geçen film, Oklahoma'daki Kızılderili birliği Osage üyelerinin, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfetmesiyle artan cinayetleri ve henüz kurulma aşamasındaki FBI'ın doğuşu konu alıyor.

Scorsese'nin dahil olduğu tek film bu değil

Dolaştığı festivallerden övgüyle dönen Dolunay Katilleri'nin 2024 Oscar Ödülleri'nde ağır toplardan biri olması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat 80 yaşındaki Scorsese'nin dahil olduğu tek film bu değil. Bradley Cooper'ın yönettiği ve başrolünde oynadığı Maestro, besteci Leonard Bernstein'ın hayatını ve Felicia Montealegre ile olan evliliğini konu alıyor.

Filmi yönetmek istediği konuşulan Martin Scorsese, bunu yapamasa da filmin yapımcılarından biri. Yani Maestro'nun olası bir En İyi Film adaylığı, Martin Scorsese için de adaylık sayılacak.

Tıpkı Dolunay Katilleri gibi, Maestro'nun da prestiji ve konusu nedeniyle birkaç dalda Oscar'a aday gösterilmesi bekleniyor.

Dolayısıyla Dolunay Katilleri ve Maestro'nun aynı kategorilerde aday gösterilmesine ve iki Scorsese filminin karşı karşıya gelmesine büyük bir olasılık gözüyle bakılıyor.

Kesin gözüyle bakılıyor

Akademi genellikle gerçek hayattan kişilerin canlandırıldığı performanslara adaylık vermesiyle biliniyor. Cooper, besteci Leonard Bernstein'ı canlandırdığı için En İyi Erkek Oyuncu adaylığı olası görünüyor. 

bradley-cooper-carey-mulligan-maestro-netflix-081523-2-7874cba590124e31a8d5316018fc1147.jpg
Maestro'da başroldeki Cooper'a Britanyalı oyuncu Carey Mulligan eşlik ediyor (Netflix)


Eleştirmenler ayrıca Maestro'nun En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Müzik dallarında da adaylık elde edebileceğine inanıyor. 

Scorsese filmlerinin genellikle En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo gibi kategorilerde aday olduğu düşünülürse, yönetmenin iki filminin karşı karşıya gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. 

Öte yandan Scorsese'nin yönetmen kategorisindeki en büyük rakibinin de Oppenheimer'la eleştirmenlerin kalbini çalan Christopher Nolan olduğu ifade ediliyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, WorldofReel

DAHA FAZLA HABER OKU