A24'ün yeni korku filmi zirveye yerleşti: "Gece sizi uykusuz bırakacak"

Sundance Film Festivali'nde de gösterilen Konuş Benimle, Türkiye'de 1 Eylül'de gösterime girecek

Danny ve Michael Philippou'nun yönettiği filmde Sophie Wilde, Joe Bird ve Alexandra Jensen başrollerde (A24)

A24 bu hafta, Rotten Tomatoes'da şirketin şimdiye kadarki en yüksek puanlı korku filmi olan Konuş Benimle'yi (Talk to Me) yurt dışında vizyona sokuyor.

Geçen yıl En İyi Film de dahil olmak üzere 7 Oscar ödülünün sahibi olan Her Şey Her Yerde Aynı Anda'nın (Everything Everywhere All at Once) bağımsız yapım şirketi A24, bu puanlar sayesinde her zamankinden daha da yüksek bir seviyeye çıkmış gibi görünüyor.

100 üzerinden 97 puan aldı

A24, son yıllarda yayımladığı Cadı (The Witch), Ayin (Hereditary), Ritüel (Midsommar) ve X gibi filmler sayesinde korku türüyle özdeşleşti.

A24'ün korku filmleri listesi gerçekten de etkileyici, ancak Rotten Tomatoes'a göre şirketin son filmi Konuş Benimle hepsinin üstünde yer alıyor.

Avustralya yapımı doğaüstü korku filmi, yurtdışında 28 Temmuz'da vizyona girecek ve şu anda Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 97'lik bir oranla X, Saint Maud ve Pearl gibi filmlerin üzerinde yer alıyor. 

"Cesur ve ürkütücü bir cevher"

Hatta bu oran, geçen yıl Akademi Ödülleri'nde En İyi Film seçilen Her Şey Her Yerde Aynı Anda'nın da üzerinde yer alıyor. Daniel Kwan ve Daniel Scheinert'in yönettiği film, 100 üzerinden 94 puan almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Büyük beğeni toplayan Konuş Benimle, mumyalanmış bir el bulan ve farkında olmadan şeytani güçleri serbest bırakan bir grup arkadaşın hikayesini ele alıyor.

İzleyiciler, Adelaide ve Sundance gibi film festivallerinde gösterilen korku hikayesiyle ilgili, "geceleri sizi uykusuz bırakacak zekice bir korku", "inanılmaz" ve "cesur ve ürkütücü bir cevher" yorumlarını yaptı.

A24'ün bir sonraki en yüksek puanlı korku filmleri, Mia Goth'un her ikisinde de yıldızlaştığı X ve Pearl. Filmler sırasıyla 100 üzerinden 93 ve 92 puan almıştı.

Konuş Benimle, Türkiye'de 1 Eylül'de gösterime girecek.


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider
 

DAHA FAZLA HABER OKU