Tom Cruise, yeni Görevimiz Tehlike filmiyle etkileyici bir rekora imza attı

Yeni Görevimiz Tehlike filmi vizyona girerken, Hollywood yıldızı bir zafer daha kazandı

Tom Cruise, yeni Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) filmi sayesinde Rotten Tomatoes'ta (Çürük Domatesler) etkileyici bir başarı elde etti.

Serinin 7. filmi gösterime girmek üzereyken, bu yapımın 2. bölümünün de 2024'te çıkması planlanıyor.

Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm (Dead Reckoning Part One) övgü dolu eleştiriler alırken, eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes'ta yapılan 171 incelemenin ardından filmin halihazırda 100 üzerinden 98 puanı var.

Bu filmle birlikte, (1996'da Brian De Palma'nın ilk filmiyle başlayan) Görevimiz Tehlike serisi tüm zamanların en beğenilen serilerinden biri haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dahası son film, bu haber yazılırken sahip olduğu puana göre Cruise'a bugüne kadarki en yüksek Rotten Tomatoes puanını kazandırdı.

İlk üç film daha düşük puanlara sahipken (ilk film yüzde 67 puan aldı, John Woo'nun yönettiği 2000 yapımı ikinci film yüzde 56'yla içlerindeki tek "çürük" (rotten) oldu ve J.J. Abrams yönetmenliğinde 2006'da gösterime giren üçüncü filminse yüzde 71'le biraz daha yüksek bir puanı var) en çok beğeniyi daha yeni yapımlar topladı.

2011'de gösterime giren Görevimiz Tehlike 4 (Ghost Protocol) yüzde 93, 2015 yapımı Görevimiz Tehlike 5'se (Rogue Nation) yüzde 94 puana sahip.

2018'de gösterime girdiğinde muazzam beğeni toplayan Mission: Impossible - Yansımalar (Mission: Impossible - Fallout) ise 6 Temmuz Çarşamba gününe kadar yüzde 97'yle en yüksek puana sahipti. Öte yandan bu haber yazıldığı sırada Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm, Yansımalar'ın tahtına oturmuştu.

Cruise'un genel sıralamasında üçüncü sırada 2022 yapımı gişe canavarı Top Gun: Maverick, yüzde 96'yla yer alıyor. Merak edenler için aktörün en düşük puanlı filmi, yüzde 7 gibi çok düşük bir orana sahip olan 1988 yapımı Kokteyl (Cocktail).

Uzun soluklu bir serinin bu kadar çok filminin (özellikle de sonraki bölümlerinin) eleştirmenlerin beğenisini bu kadar kazanması son derece nadir görülen bir durum.
 

Tom Cruise
Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birini Bölüm, Rotten Tomatoes'ta Tom Cruise'un halihazırda en yüksek puana sahip filmi (Rotten Tomatoes)


Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'ün mevcut sıralaması, Görevimiz Tehlike'yi eleştirmenler arasında tüm zamanların en popüler serilerinden biri olarak öne çıkarıyor.

Yapım, gösterime girdiği hafta sonu bugüne kadarki en büyük açılışı yapan Görevimiz Tehlike filmi olmaya hazırlanırken, gişe tahminlerinde 90 milyon dolar hasılat yapacağı öngörülüyor.

Ancak gelecek haftalarda son Görevimiz Tehlike filmi, aynı gün (21 Temmuz) gösterime girecek Greta Gerwig'in Barbie'si ve Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ıyla çetin bir gişe rekabetine tutuşacak.
 

Rotten Tomatoes
Görevimiz Tehlike'nin son 4 filmi çok yüksek Rotten Tomatoes puanlarına sahip (Rotten Tomatoes)​​​​​​​


3 Temmuz Pazartesi günü 61 yaşına giren Cruise, Sydney Morning Herald'a verdiği yeni röportajında gösterime girdikleri hafta sonu her iki filmi de seyretmeyi planladığını söylemişti. Ünlü oyuncu ayrıca Görevimiz Tehlike'nin geleceğine de ışık tutmuştu.

IMF ajanı Ethan Hunt'ın maceralarını konu alan film serisi, 1966'da başlayıp 1990'a kadar devam eden klasik TV dizisinden uyarlanmıştı.

Hayley Atwell, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames ve Vanessa Kirby'nin de rol aldığı Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm, 14 Temmuz'da vizyona girecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU