Russell Crowe: Gladyatör'ün ilk senaryosu çöptü

Gladyatör, 11 dalda aday gösterildiği Oscar'da En İyi Film dahil 5 ödül kazanmıştı

Russell Crowe, Gladyatör'le  En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'ın sahibi olmuştu (Universal Pictures)

Russell Crowe, Gladyatör'ün (Gladiator) senaryosunu "çöp" diye niteledi. Filmde Romalı general Maximus Decimus Meridius'a hayat veren Crowe, üç gün önce Vanity Fair'in yayımladığı röportajda şöyle konuştu:

Gladyatör benim 20 küsürüncü filmimdi. Yani başrol oyuncusu olarak yeteneklerime güveniyordum. Gladyatörde emin olmadığım şey, etrafımı çevreleyen dünyaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü aktör "Yaptığımız şey özünde harika bir konsepti ama senaryo çöptü. Tam bir çöp" dedi.

Crowe, senaryoda savaş arabaları ve gladyatörlerle ilgili "tuhaf sekansların" olduğunu söyledi. Gerçekten kullanılmış bazı savaş arabalarına ve gladyatörlerin, arenada kullandıkları zeytinyağı için üreticilerle anlaşmaları gibi unsurlara senaryoda yer verildiğini belirtti:

Bunların hepsi doğru ama modern izleyiciye uygun değil. 'Bütün bunlar da ne?' derlerdi.

Projeden birkaç kez ayrılmayı düşündüğünü de itiraf eden Avustralyalı aktör, yönetmen Ridley Scott'la konuşmasının filme inancını tazelediğini söyledi.

Gladyatör, 11 dalda aday gösterildiği Oscar'da En İyi Film dahil 5 ödül kazanmıştı. 

Gladyatör 2 hakkında bilinenler

22 Kasım 2024'te vizyona girmesi planlanan Gladyatör 2 (Gladiator 2) ise General Maximus'un ölümünden 30 sene sonrasını anlatmaya hazırlanıyor. Filmin başrolünde, Güneş Sonrası'ndaki (Aftersun) performansıyla Oscar'a aday gösterilen Paul Mescal yer alıyor. Mescal, Maximus ve sevgilisi Lucilla'nın (Connie Nielson) oğlu Lucius'u canlandıracak. Oyuncu kadrosunda Denzel Washington ve Barry Keoghan gibi isimler de var.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, MovieWeb

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU