EURO 2024 yolunda Türkiye'nin rakibi Hırvatistan... "Onların istikrarı, bizim de Kuntz'un arayışları endişe verici"

A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri D Grubu ikinci maçında Hırvatistan'ı konuk edecek. Spor yazarı Umut Eken, ay-yıldızlıların son durumunu ve rakibi karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'ne yaptığı iyi başlangıcı devam ettirmek istiyor.

Türkiye, organizasyonun D Grubu'nda Galler, Hırvatistan, Letonya ve Ermenistan ile mücadele ediyor.

Stefan Kuntz'un öğrencileri, gruptaki ikinci maçında güçlü rakibi Hırvatistan'ı konuk edecek.

28 Mart'ta Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak mücadele, saat 21.45'te başlayacak.

Müsabakada İsveçli hakem Andreas Ekberg düdük çalacak. 

 

 

Gruptaki ilk maçında Ermenistan deplasmanından 2-1'lik üstünlükle dönen Türkiye, 3 puanla 1. sırada yer alıyor. 

İlk maçında Galler ile karşılaşan Hırvatistan ise uzatma dakikalarında yediği golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Türkiye, daha önce Hırvatistan'la toplam 10 maçta karşı karşıya gelirken sahadan sadece 1 kez galibiyetle ayrıldı.

Maçların 6'sı berabere sonuçlanırken, 3 kez rakibine mağlup oldu.

 

 

"Hırvatistan'ın istikrarı, bizim de düzensizliğimiz ve Kuntz'un arayışta olması endişelendiriyor"

Spor yazarı Umut Eken, kritik maç öncesi Türkiye'nin durumunu ve rakibi karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Türkiye'nin Hırvatistan ile oynayacağı müsabaka öncesi çok endişeli olduğunu söyleyen Eken, "Hırvatistan'ın Galler maçındaki beraberliği çok iyi. Biz de galip gelmişken özellikle ama Ermenistan maçındaki oyunumuz ve Kuntz'un bazı denemelerle turnuvada yarışıyor olması beni endişelendiriyor" dedi.

Kuntz'un göreve geldiğinde kısa sürede kendi oyun anlayışını yerleştireceğini ancak aradan geçen uzun süreye rağmen farklı denemeler yaptığını söyleyen Eken, "Hala arayışta gözüküyoruz. Hala o 3'lü ısrarı devam ediyor. Ben bu işlere takılmıyorum ama önemli olan ne oynayıp neyi yapmak istediğiniz. Ama Kuntz'un buradaki duruşu ve kafa karışıklığı endişe verici" diye konuştu.

 

Umut Eken.jpg
Umut Eken / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Türkiye'nin ikinci maçta karşılaşacağı Hırvatistan'ın oturmuş bir kadrosu ve bir futbol ekolü olduğunu dile getiren Eken, şu ifadeleri kullandı:

Hırvatistan belli ekolde oynamaya, aynı oyuncu grubuyla ya da kaybettiği oyuncuların yerine aynı özellikteki oyuncularla takviye şansına sahip bir ülke. Tabii ki bizim de bir havuzumuz var ve potansiyelli bir takımız. Peki Hırvatistan eksiklerini neden doldurabiliyor? Çünkü aynı ekolde aynı bilinçle oynamaya devam ediyorlar. Dünya Kupası'nda bile istikrarlılar. İşte Rusya'da, Katar'da gördük. Bu istikrar ve bizim de düzensizliğimiz ve Kuntz'un arayışta olması Hırvatistan'ı bir adım öne çıkartarak beni biraz tedirgin ediyor.

"Bu tür istikrarlı, düzenli takımlara karşı maalesef sonuç alamıyoruz"

EURO 2024 Elemeleri'nde 8 müsabaka oynanacağını ve Hırvatistan maçıyla grup aşamasının 4'te 1'inin tamamlanacağını hatırlatan Eken, "Normalde daha iyimser konuşabilirdik ama boyu çok kısa olan bir gruptayız. Hırvatistan maçı çok önemli çünkü içeride oynuyoruz. Bir de deplasmana gideceğiz. Bir anda her şeyin tersine dönebileceği bir eleme grubundayız. Hırvatistan ne oynadığını biliyor. Daha önce Rusya ve Katar'da dünya kupalarına damga vuran takım. Mesela Modric'i insanlar izlemekten bıktı, o oynamaktan bıkmadı. Böyle bir kadro var karşımızda. Bizim de tarihimiz boyunca diş geçiremediğimiz takımlardan biri. Bu tür istikrarlı, düzenli takımlara karşı maalesef sonuç alamıyoruz" şeklinde görüş belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kesinlikle yenilmemeliyiz, beraberlik bile tolere edilebilir"

Ermenistan karşısında zorlanan Türkiye'nin Hırvatistan'dan en az beraberlik çıkarması gerektiğini düşünen Eken, "Kesinlikle yenilmememiz lazım. Bir beraberlik bile idare edebilir çünkü tolere edebiliriz. Ama yenilgi halinde daha ikinci maçta içeride kaybettiysek zaten bu gruptan çıkmamız çok zorlaşır. Sonrasında Galler var ve daha onları hiç konuşmuyoruz. Bakü'de neler yaptıklarını gördük" ifadelerini kullandı.

"Bizi Avrupa Şampiyonası'na götüremezse burada kalamaz"

"Bu gruptaki her türlü olumsuzluk Kuntz'un geleceğini etkiler" diyen Eken, sözlerini şöyle noktaladı:

Çünkü artık yaptıkları, yapamadıklarıyla kredisi tükendi. Şu bir gerçek: Bizi Avrupa Şampiyonası'na götüremezse burada kalamaz... Yüksek sesle dillendirilmiyor belki ama herkesin bildiği gerçeği kendisi de biliyor. Dünya futboluna mal olmuş ülkeler yok grubumuzda. Hırvatistan en güçlü takım. Son yıllardaki başarısıyla liste başı olup grubumuza düşmüş. O yüzden katılamazsak Stefan Kuntz gider. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU