Britanya'daki OnlyFans içerik üreticileri, meme büyütme ameliyatında vergi indirimi alıyor

Muhafazakar Parti Milletvekili Alexander Stafford, "yasal boşluğu" mümkün olan en kısa sürede gözden geçirip kapatmanın doğru olacağını söyledi

Bir OnlyFans içerik üreticisi, Majestelerinin Gelir ve Gümrük İdaresi'ni meme büyütmenin meşru bir iş gideri olduğuna ikna etti (Reuters)

Yetişkinlere özel abonelik tabanlı popüler site OnlyFans'teki içerik üreticilerinin, iş gideri olduğunu söyledikleri meme büyütme ameliyatlarında vergi indirimi talep edebildiği ortaya çıktı.

Majestelerinin Gelir ve Gümrük İdaresi (His Majesty's Revenue and Customs/HMRC), yalnızca profesyonel amaçlar için gerektiğini gösterebilmesi şartıyla, serbest meslek sahibi "gösteri ve eğlence sanatçılarının" estetik ameliyatlar için imtiyaz talep etmesine izin veriyor.

The Mail on Sunday'in ortaya çıkardığına göre bunun bilinen ilk örneği, ismi açıklanmayan bir OnlyFans içerik üreticisinin HMRC'yi meme büyütmenin meşru bir iş gideri olduğuna ikna etmesiyle gerçekleşti.

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi'ne (NHS) göre meme büyütme ameliyatının ortalama maliyeti 3 bin 500 sterlinle (yaklaşık 81 bin 330 TL) 8 bin sterlin (yaklaşık 185 bin 900 TL) arasında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aşk Adası'nın (Love Island) eski yarışmacısı Megan Barton-Hanson, son iki yılda kazandığı 1,5 milyon sterlinle (yaklaşık 34 milyon 475 bin TL), Birleşik Krallık'ta (BK) OnlyFans platformundan en çok kazanç sağlayan içerik üreticilerinden biri. Temsilcisi, Barton-Hanson'ın bu imtiyazdan yararlanıp yararlanmadığını doğrulayamadı.

Sitedeki diğer yüksek gelirli üreticiler arasında eski pop yıldızı Kerry Katona, realite programı yıldızı Lauren Goodger ve X Factor yarışmacısı Chloe Khan yer alıyor. Hepsi memelerinden ameliyat olsa da hiçbiri bu imtiyazdan yararlanmadı.

Vergi muafiyeti ilk olarak 2003'te, adı açıklanmayan bir radyo yayıncısının TV'ye geçtikten sonra yeni işi için dişlerinin düzeltilmesi gerektiğini savunarak kazandığı davayla bildirilmişti. Kural değişiklikleri yüz gerdirme, meme implantları, botoks enjeksiyonları ve diş beyazlatmanın vergiden düşülebileceği anlamına geliyordu.

Muhasebeci Rachel Harris'in OnlyFans içerik üreticisi olan bir müşterisi geçen yıl meme implantı için vergi imtiyazı talep etmişti. Harris, Britanya'da tahminen 100 bin fenomen çalışırken HMRC yönetmenliğinin sosyal medya çağında güncelliğini yitirdiğini söyledi.

The Mail on Sunday'e konuşan Harris "Bu kurallar konduğunda, bugünlerdeki gibi içerikler oluşturulmuyordu. Daha fazla HMRC yönetmenliğine ihtiyacımız var" dedi. "Fenomenler için vergi rehberi" hazırlayan Harris, kendisinin OnlyFans'e çalışan, "niş bir sektörden müşterileri" olduğunu ifade etti.

HMRC sözcüsüyse şöyle dedi:

Sağlıkla ilgili olmayan bir operasyonun, vergi indirimi uygulanabilecek bir masraf olması pek muhtemel değil.

BK Avam Kamarası'na bağlı İş Komitesi'nde yer alan Muhafazakar Parti Milletvekili Alexander Stafford, The Mail on Sunday'e, "Vergi mükelleflerinin çoğunun vergi muafiyetlerinin bu şekilde kullanıldığını öğrenmekten mutlu olmayacağına eminim" dedi.

Bu nedenle esteik ameliyatlarıyla ilgili bu yasal boşluğu gözden geçirmenin ve tercihen mümkün olan en kısa sürede bunu kapatmanın tamamen doğru olacağını düşünüyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU