Bahçeli: Bir kere satan yine satar, yine satar, yine satacaktır

"Amed diye bir yer yoktur, Bursaspor taraftarlarını tebrik ediyorum"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursaspor ve Amedspor maçında çıkan olaylar hakkında görüşlerini dile getirirken  “Amed” diye bir yer olmadığını söyledi ve “Amedspor diye bir spor kulübünden de bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum. Milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'ya dönmesini değerlendiren MHP lideri, "Bir kere satan yine satar, yine satar, yine satacaktır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, seçimlere ilişkin olarak "Seçim müziği kullanmayacağız. Sağduyumuzu her şartta koruyacağız. Pozitif gündemli siyasetimizi her zaman olduğu gibi yansıtacağız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son günlerde futbol sahalarında yaşananları değerlendiren Bahçeli, şunları kaydetti:

Tribünlerde “hükümet istifa” sloganları karanlık bir planın ön hazırlığıdır.

Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında oynana maç sırasında provokatif görsellerin, yaşanan taşkınlıkların sporun dünyasına aykırıdır. Bize göre Amed diye bir yer yoktur. Amedspor diye bir spor kulübünden de bahsedilemeyecektir.  Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum. Milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum ancak küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, Kürt kökenli kardeşlerimle olayların ilişkilendirilmesi cinayettir. 

Elbistan ziyareti

Deprem bölgesi olan Kahramanmaraş Elbistan’daki kameralara yansıyan tartışmaları değerlendiren Bahçeli, “Elbistan’daki ziyaretimizde görevli provokatörler hem ilkel hem de ilkesiz bir güruhtur” dedi.

 

6'lı Masa ve Akşener'e tepki

6’lı Masa’daki son gelişmeleri değerlendiren Bahçeli, şöyle konuştu:

Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat bile geçmeden atılan imzayı inkar edenler, ilkesizliğin ana damarıdır. Eğri masayı kumar masası, küçük hesaplar masası, noter masası diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin numuneleridir. İttifak partilerin mensuplarını isyana çağırmak siyasi ahlak eksikliğinin fermanı değil de nedir. Kazanamaz dediği adayın yanında hizalanmak ilkesizliğin daniskası değil de nedir? Masayı devirene tekrar sandalye sunmak çürümüş siyasetin ilkesizliği değildir. Belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması baskılarına boyun eğmek siyasetin ilke ve ahlakına suikasta tamam demek değil midir? İP başkanı söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne muhatap olmuştur. Yine söylüyorum, bir kere satan yine satar, yine satar, yine satar. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU