Elon Musk'ın gece 02.30'da gönderdiği iddia edilen mesaj, ortalığı karıştırdı

Teknoloji milyarderi, "İddiaların kaynağı 'canı sıkkın' bir çalışan" dedi

Musk, Kansas City Chiefs ve Philadelphia Eagles'ın 13 Şubat'ta karşı karşıya geldiği Super Bowl şampiyonluk maçında ünlü medya patronu Rupert Murdoch'la yan yana oturdu (FOX)

ABD'li gazeteci Casey Newton'ın yeni haberi Elon Musk'ın başını ağırttı.

Newton'ın kendi sitesi Platformer'da meslektaşı Joë Schiffer'la birlikte yayımladığı haberde, 13 Şubat gecesi 02.30'da Twitter çalışanlarına acil durum mesajı gönderildiği ve çalışanların "bir sorunu düzeltmek için" işbaşı yaptığı öne sürüldü.

Gazeteciye göre, bahsi geçen sorun, Musk'ın Super Bowl'la ilgili tweetinin ABD Başkanı Joe Biden'ın benzer paylaşımından daha az beğeni almasıydı.

Biden'ın futbol takımı Philadelphia Eagles'ı desteklediğini söylediği tweet'i 29,5 milyon kişi tarafından görüntülendi. ABD başkanı, söz konusu paylaşımda şöyle yazmıştı:

Başkanınız olarak favori takım seçmiyorum. Ama Jill Biden'ın kocası olarak, uçun Kartallar (Eagles) uçun.

 


Musk'ın "Haydi bastırın Kartallar" yazdığı tweeti ise sadece 9,1 milyon görüntüleme almış ve işinsanı daha sonra tweeti silmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddiaya göre bu olayın ardından işinsanının kuzeni James Musk, Slack uygulaması üzerinden Twitter mühendislerini mesaiye çağırdı. 

Musk'ın da daha sonra ekibine şahsen seslendiği iddia edildi. Buna göre, teknoloji milyarderi çalışanlarına ültimatom verdi. Mühendislere sorunu çözmezlerse kovulacakları söylendi.

Mühendislerin, Musk'ın tweet'lerinin neden yeterli kullanıcıya ulaşmadığına dair çeşitli hipotezleri değerlendirmek ve olası çözümleri test etmek için gece boyunca çalıştığı bildirildi.

Newton'a göre son haftalarda Musk, gönderilerinin aldığı etkileşim miktarına kafayı takmış durumda. Twitter'da yaklaşık 80 kişinin Musk'ın tweetlerinin etkileşimini kontrol etmekle görevlendirildiği öne sürülüyor.

"İddiaların kaynağı 'canı sıkkın' bir çalışan"

Twitter'ın yanı sıra Tesla ve SpaceX'in de CEO'su olan Musk ise Platformer'ın haberini yalanladı. Milyarder, siteye bu bilgileri veren kişinin "hoşnutsuz bir çalışan" olduğunu ve şirketin ona karşı yasal işlem başlatacağını söyledi.

Musk ayrıca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Birkaç büyük medya platformu, tweet'lerimin bu hafta başlarında normal seviyelerin üzerine çıktığını aktardı" ifadelerini kullandı:

Son 6 aydaki tweet beğenilerim ve görüntülemelerime, özellikle de takipçi oranı açısından bakıldığında, bunun yanlış olduğu görülüyor. Kısa süreliğine yanıtların birincil tweet'lerle aynı önemde görülmesine neden olan bir hatamız vardı ama bu sorun da düzeltildi.

 

 

Bir mühendisi işten kovduğu iddia edilmişti

Önceki haftalarda Twitter CEO'su, hesabını bir günlüğüne dışarı kapalı hale getirmiş ve bunun görüntüleme sayısını artırıp artırmayacağını test etmişti.

Musk bunu, bazı kullanıcıların Twitter'daki son değişiklikler nedeniyle görüntüleme sayılarının azaldığını söylemesinin ardından yapmıştı.

Yine Platformer'da yayımlanan bir haberde Musk'ın bu konuyu ele almak için bir grup mühendisi Twitter genel merkezinde bir odaya topladığı öne sürülmüştü.

Musk'ın  "100 milyondan fazla takipçim var ve yalnızca 10 binlerce görüntüleme alıyorum" dediği bildirilmişti.

İddiaya göre bir mühendis, kullanıcının Musk'a ilgisinin azaldığını düşünüyordu ve o toplantıda bunu sesli dile getirmişti.

Bunun üzerine Musk'ın, mühendisi kovduğu aktarılmıştı.

 

Independent Türkçe, Platformer, Livemint, The Chainsaw

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU