ABD'de "Siyahlara hizmet etmiyorum" denen kadına milyon dolarlık tazminat

2020'de Oregon'daki bir çalışan "Siyahlara hizmet etmiyorum" diyerek 63 yaşındaki Rose Wakefield'a hizmet sunmayı reddetmişti

Rose Wakefield (KGW)

ABD'nin Oregon eyaletinde jüri, bir benzin istasyonu çalışanın siyah olduğu için hizmet vermeyi reddettiği 63 yaşındaki kadına 1 milyon dolar ödenmesine karar verdi. Kadının avukatı cumartesi günü yaptığı açıklamada kadının "hakkının korunduğunu" hissettiğini söyledi.

Mart 2020'de Jacksons Food Stores'un Beaverton'daki bir şubesinde duran Portlandlı Rose Wakefield, bir çalışan kendisinden sonra gelen beyaz müşterilere benzin pompalarken hizmet almak için beklemeye devam etmesinin ardından şirkete dava açtı (Oregon ve New Jersey, sürücülerin kendi benzinlerini pompalamasının çoğu bölgede yasadışı olduğu iki eyalet).

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davada belirtildiği üzere, şikayet ettikten ve başka bir görevli tarafından hizmet aldıktan sonra ilk çalışana neden beklemek zorunda kaldığını soran kadın, "Siyahlara hizmet etmiyorum" cevabını aldı.

Geçen hafta Multnomah County'de 4 gün süren davada Wakefield'ı temsil eden Greg Kafoury, jürinin müvekkiline 550 bin dolar cezai tazminat da dahil 1 milyon dolar ödenmesine karar vermesinin ardından cumartesi günü The New York Times'a konuştu.

Kafoury, "Bu şirket, tıpkı doğruyu söylediği halde 4 gün boyunca müvekkilime mahkemede yalancı diyerek onu kamuoyu önünde küçük düşürdükleri gibi, kamuoyu önünde küçük düşürülmeyi hak etti" dedi.

KWG'ye, "Benzin ve hizmet almak için bir benzin istasyonuna gittim ve bana hizmet verilmedi. Gerçekten aşağılandım ve saygısızlığa uğradım" diyen Wakefield şöyle ekledi:

"Nasıl bir dünyada yaşıyorum ben?" diye düşündüm.

Böyle olmaması gerekiyordu. Ben bu adamla korkunç, korkunç bir şekilde karşı karşıya geldim.

Times'a gönderdiği e-postada Jacksons Food Stores'un başkanı Cory Jackson, ayrımcılığa karşı "sıfır tolerans" politikası uyguladıklarını ve şirketin jüri kararına katılmadığını söyledi.

Jackson, "Video kayıtları da dahil tüm gerçekleri ve kanıtları dikkatle inceledikten sonra, bu meseleyi mahkemeye taşımayı seçtik çünkü hizmetle ilgili müşterinin bildirdiği endişenin gerçekten araştırıldığı ve derhal ilgilenildiği bilgisine dayanarak rahattık" dedi.

Bu nedenle saygı duyarak, jürinin kararına katılmıyoruz çünkü bilgilerimiz bu kararla örtüşmüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU