Kraliçe Elizabeth, Meghan Markle'la tanıştığında ona Donald Trump'la ilgili fikrini sormuş

Prens Harry, Spare adlı kitabında geleceğin Sussex Düşesi'nin müteveffa kraliçeyle ilk görüşmesinde gündemdeki bu konuyla ilgili soruyu nasıl ele aldığını açıklıyor

(Matt Dunham/AP)

Prens Harry'nin yeni kitabı Spare'e (Yedek) göre Kraliçe II. Elizabeth, geleceğin Sussex Düşesi'ni ilk buluşmalarında sıkıştırarak o zaman ABD'de başkan adayı olan Donald Trump hakkındaki fikrini sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harry, o zamanlar Meghan Markle olarak bilinen Düşes'in, müteveffa hükümdarla ilk kez Prens Andrew'un evi Royal Lodge'daki bir görüşmede nasıl hazırlıksız bir şekilde karşılaştığını anlatırken büyükannesinin Trump'a ilgisini açıklıyor. Meghan, York Düşesi Sarah'nın kızı Prenses Eugenie ve Prenses'in o zamanki erkek arkadaşı (şimdiki eşi) Jack Brooksbank'le zaten tanıştığından, Harry o zamanki kız arkadaşını oraya Sarah'yla tanışması için getirmiş.

Müteveffa Kraliçe'yle geleceğin düşesi arasındaki ilk karşılaşmayı "çok hoş" diye nitelendiren Harry, görüşmenin 2016'nın sonlarında, Trump'ın, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a karşı kazandığı şok edici zaferden hemen önce gerçekleştiğini belirtiyor. Belli ki Trump'ın Harry'nin büyükannesinin aklında olması, Kraliçe'yi Amerikalı oyuncuya geleceğin devlet başkanı hakkındaki fikrini sormaya itmiş.

Sussex Dükü, "Büyükannem, Meg'e Donald Trump hakkında ne düşündüğünü bile sordu" yazıyor.

Meghan'ın "siyasetin kazananı olmayan bir oyun olduğunu düşündüğünü" ekleyen Prens, eşinin konuyu nasıl ustalıkla Suits adlı televizyon dizisini çekerken yaşadığı Kanada'ya çevirdiğini anlatıyor.

Harry, buna karşılık müteveffa Kraliçe'nin "gözlerini kısarak" Meghan'a "Amerikalı olduğunu sanıyordum" diye cevap verdiğini ifade ediyor.

Geleceğin düşesi de "Öyleyim ama iş için 7 yıldır Kanada'da yaşıyorum" diye cevap vermiş.

Kanada, İngiliz Milletler Topluluğu'nun bir parçası olduğu için Harry, müstakbel eşinin cevabının büyükannesini memnun etmiş gibi göründüğünü belirtiyor.

Büyükannem memnun görünüyordu. İngiliz Milletler Topluluğu. İyi, güzel.

Müteveffa hükümdar, Trump'la iki yıl sonra, ABD Devlet Başkanı olarak ilk ziyareti için Birleşik Krallık'a geldiğinde tanışacaktı. Dönemin ABD Başkanı, Windsor Sarayı'nın dışındaki birlikleri teftiş ederken Kraliçe'nin önünde dolaşarak kraliyet protokolünü çiğneyince kaşlar havaya kalkmıştı. Ayrıca o günün önceki saatlerinde ikili ilk kez bir araya geldiğinde Trump'ın geleneksel selamlamayı yapamadığı da görülmüştü.

The Independent yorum için Eski ABD Başkanı'nın sözcüsüyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU