Prens Harry kitap anlaşmasından kaç para kazanacak?

Gölge yazarın kaleme aldığı otobiyografi bugün yayımlandı

(AFP)

Prens Harry'nin çarpıcı açıklamalar yaptığı anı kitabı Spare (Yedek) yayımlandığı 10 Ocak'ta 1,4 milyon kopyadan fazla sattı.

Kitapta dük, Britanya kraliyet ailesine yönelik bir dizi iddiasına yenilerini ekliyor.

Yayıncı Penguin Random House tarafından yapılan açıklamada Harry'nin 416 sayfalık kitapta hikayesini "olduğu gibi, korkusuz bir dürüstlükle" anlattığını belirtip, kitabın "sevginin keder üzerindeki sonsuz gücü hakkında güçlükle kazanılmış bilgelik, içgörü, aydınlanma ve kendini sorgulamayla dolu kilometre taşı niteliğindeki bir yayın" olduğunu ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Resmen yayımlanmadan önce İspanya'da sızdırılan Spare, Harry'nin kardeşi William'la olan kırılgan ilişkisinden annesi Diana'nın 1997'deki ölümünden sonra yaşadığı zorluklara kadar çok çeşitli konuları kapsıyor.

Dük, Penguin Random House'la yüksek kazançlı bir kitap serisi anlaşması imzaladığını ilk olarak Temmuz 2021'de duyurmuştu. Artık kitabın yayımlanmasıyla beraber, dükün anlaşmadan ne kadar para kazandığına dair spekülasyonlar mevcut.

BBC'nin haberine göre, hiçbir rakam resmen doğrulanmamış olsa da, yayıncı Penguin Random House'un Harry'ye Spare için 20 milyon dolar avans ödediği söyleniyor.

Öte yandan ET Canada, Prens Harry'nin kitap anlaşmasının 4 kitap için 35 ila 40 milyon dolar ücretten ibaret olduğunu bildirdi.

The Independent yorum için Penguin Random House'la temasa geçti. Yayıncı, Prens Harry'nin kitap anlaşmasından ne kadar para kazandığını henüz doğrulamadı.

Penguin Random House'ın Transworld markasının idari müdürü Larry Finlay, The Telegraph'a şöyle konuştu:

Bu kitabın uçacağını hep biliyorduk ama beklentilerimizin en üst seviyesini de geçiyor. Bildiğimiz kadarıyla ilk gününde yalnızca bir diğer Harry'nin (Potter) yer aldığı kitaplar daha fazla sattı. 


People'ın haberine göre, Prens Harry'nin kitap satışlarından elde ettiği geliri hayır kurumlarına bağışlaması bekleniyor.

Kraliyet mensubu, gelirlerin bir kısmının 2006'da Lesotho Prensi Seeiso'yla Afrika'da HIV'den etkilenen çocuklara yardım etmek için kurduğu bir hayır kurumu olan Sentebale'ye gideceğini açıkladı.

Prens Harry yaptığı açıklamada, "Bu, hayır kurumlarına yapmayı planladığım birkaç bağıştan biri. Böyle vahim derecede ihtiyacı olan çocuklar ve topluluklara borcumu bu şekilde ödeyebileceğim için minnettarım" dedi.

Birleşik Krallık'ta kitabın basılı kopyası 28 sterline (yaklaşık 640 TL), sesli kitap versiyonuysa 20 sterline (yaklaşık 460 TL) satılacak.

Anı kitabı, resmi yayım tarihinden önce geçen hafta İspanya'da yanlışlıkla satışa çıktı.

Spare, Harry'nin hayatı ve yetiştirilmesiyle ilgili bir dizi kişisel ayrıntıyı kapsıyor, annesi Diana'nın öldüğünü öğrendiği anı açıklıyor ve William ve Kate'in Nazi üniformasını kostüm olarak giymesini teşvik ettiklerini ortaya çıkarıyor.

Kraliyet mensubu ayrıca Afganistan'daki askerliği sırasında 25 kişiyi öldürdüğünü yazıyor ve yasadışı madde kullandığını itiraf ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU