Prens Harry kitabında amcası Prens Andrew'un cinsel saldırı skandalına işaret etti

Harry'nin çarpıcı açıklamalar yaptığı anı kitabı, yanlışlıkla İspanya'da resmi çıkış tarihinden önce satışa sunulunca sızmış oldu

(AP)

Prens Harry'nin, sızdırılan kitabı Spare'de (Yedek) "Andrew Amca"nın dahil olduğu skandaldan bahsettiği bildirildi.

Anı kitabının kopyalarının (10 Ocak'taki resmi yayın tarihinden önce) 5 Ocak'ta İspanyol kitapçılarında yanlışlıkla satışa sunulmasının ardından Harry'nin "kişisel ve dokunaklı" otobiyografisinden alıntılar Birleşik Krallık (BK) basınında yayımlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Penguin Random House'un yayımladığı, gölge yazar tarafından kaleme alınan kitabın, Sussex Dükü'yle kardeşi Galler Prensi arasındaki fiziksel bir kavga hakkında ayrıntılar içerdiği bildirilmişti.

Diğer iddialar arasında, Harry'nin Afganistan'daki askerlik hizmeti sırasında 25 kişiyi öldürdüğüne dair "düşüncesiz" itirafı, Kral Charles'ın Harry'nin "eşi benzeri olmayan ve görkemli" karısı Meghan Markle'ın "onu gölgede bırakacağından" korktuğu ve William'ın düğünündeki sağdıçlık rolünün "apaçık yalan" olduğu yer alıyor.

Anı kitabının bir kopyasını elde ettiğini belirten US Weekly'ye göre Prens Andrew'un cinsel saldırı skandalı hakkında da açıklamalar yapan Dük, amcasının saray korumasını elinde tutmasına izin verilmesinden sonra kendisinin bu korumayı kaybedeceğini "asla düşünmediğini" yazdı.

Harry ve Meghan, kraliyet ailesinin üst düzey üyesi oldukları makamlarından ayrılarak 2020'de Birleşik Devletler'e taşınmıştı.

Epstein'in insan ticareti mağdurlarından Virginia Guiffre'nin cinsel saldırı suçlamasının ardından, Ocak 2022'de Andrew'un kraliyet unvanı elinden alınmıştı.

Daha önce, Giuffre'yle tanıştığını hatırlamadığını iddia eden Andrew, Giuffre'nin iddiasını şiddetle reddetmişti.
 


Harry'nin kitabında, Meghan'ın Kaliforniya'nın Montecito şehrine taşındıktan sonra ailelerinin korunmasız kalmasından endişe ettiğini yazdığı bildirildi.

Anı kitabında yazdığına göre Harry onu rahatlatarak, "Asla. Bu nefret ortamında olmaz. Anneme [Prenses Diana] olanlardan sonra olmaz. Andrew amcamın olaylarının ardından da olmaz" demiş.

Kitaptan yapılan alıntıda Harry, "Andrew amcam utanç verici bir skandala karıştı, genç bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlandı ve korumasını kaybetmesini bu kadar öneren olmamıştı. Toplumun bize karşı şikayetleri ne olursa olsun, listede cinsel suçlar yoktu" yazıyor.

The Independent yorum için Prens Harry, Prens Andrew ve Penguin Random House temsilcileriyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Dük ve Düşes, vergi mükelleflerinin finanse ettiği polis korumasını Şubat 2020'de, üst düzey görevdeki kraliyet üyeliğinden ayrılma kararlarını açıkladıktan bir ay sonra kaybetmişti.

Ocak 2022'de Harry, İçişleri Bakanlığı'nın, BK'deyken Sussexlerin polis koruması için kişisel olarak ödeme yapmasına izin vermeme kararının adli incelemeye tabi tutulması amacıyla talepte bulunmuştu.

Dük'ün yasal temsilcisi yaptığı açıklamada, "BK her zaman Prens Harry'nin evi ve eşiyle çocuklarının güvende olmasını istediği ülke olacak" demişti.

Polis korumasının eksikliği, büyük bir kişisel risk oluşturuyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU