Seçimi kaybeden Bolsonaro'nun Florida'da tavuk yemesi viral oldu

Seçimi kaybeden sağcı Bolsonaro, Lula'nın yemin törenine katılmayıp Florida'ya gitmişti

(Yuri Laurindo/AP)

Pazar günü Brezilyalı Luiz Inácio Lula de Silva, solcu bir aktivist olarak başladığı ve 8 yılını yüksek makamda, iki yılını da yolsuzluk davaları sebebiyle hapiste geçirdiği kamu kariyerinin doruk noktası olan başkanlığa, sağcı bir iktidara karşı zorlu bir kampanya yürüterek geri döndü.

Brezilya'nın başkenti Brazilya'daki muazzam kalabalığa "Yeniden demokratikleşme rüzgarları altında, 'Diktatörlüğe bir daha asla' diyorduk" dedi.

Bugün, üstesinden geldiğimiz korkunç zorluklardan sonra, "Sonsuza kadar demokrasi" demeliyiz.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan önceki gün, geleneksel olarak Lula'ya başkanlık kuşağını devretmesi gereken, görevden ayrılan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, seçim sonucunu bütünüyle kabullenmeyi reddederek ülkeyi terk ettikten sonra Florida'da bir Kentucky Fried Chicken fast food restoranında yemek yerken görüldü.

Brezilya'nın son iki liderinin zıt kaderleri, sosyal medyada anında bir yorum ve mim selini harekete geçirdi.

Biri bu sahneyi bir rap albümü kapağına dönüştürerek yorumladı.

 


Brezilya'nın gözden düşen eski başkanı Jair Bolsonaro'nun, Lula'nın göreve başladığı gün Florida'nın Orlando şehrinde KFC'de yemek yediği fotoğrafının çizimine yüklü miktarda komisyon ödeyeceğim

Telefonumda hızlıca bir albüm kapağı hazırladım

Gazeteci Pablo Manríquez ise bu tuhaf tablonun gerçek bir yağlı boya resmini yaptı.

 


@davidrkadler için yaptığım, @kfc yiyen Jair Bolsonaro'nun yağlı boya tablosu

Ve tabii ki MMA dövüşçüsü ve siyasi destekçisi Jose Aldo'nun yazlık evinde geçici olarak yaşayan Bolnosaro'nun artık "Florida adamı" tiplemesinin son tuhaf versiyonu olduğuna dair kaçınılmaz şakalar da vardı.

Bir Twitter kullanıcısı, "Florida'da yaşamak yeterince gerçeküstü ve şimdi oradaki [halk] KFC'ye gittiğinde Bolsonaro'yu görecek" yazdı.

Brezilya'nın sağcı eski başkanı, hafta sonu Orlando bölgesinde gündelik kıyafetleriyle destekçilerini selamlarken görülmüştü.

Ancak Bolsonaro'nun ABD gezisi fotoğraf çektirmekten ve kızarmış tavuk yemekten daha fazlasını amaçlıyor olabilir.
 


Eski müttefiki Donald Trump gibi Bolsonaro da seçim inkarcılığı, soruşturmalar ve Kovid pandemisini kötü yönetme suçlamaları altında görevinden ayrıldı. Dahası, Trump gibi Bolsonaro da artık resmi makamın dokunulmazlıklarından yoksun.

Brezilya'nın eski devlet başkanı biri pandemiyle ilgili, diğeri oğulları hakkındaki gizli bir polis yolsuzluk soruşturmasını sızdırdığı iddiasıyla Brezilya Senatosu tarafından iki ve Lula'ya karşı kampanyası sırasında yetkisini kötüye kullanarak Brezilya seçim sistemine şüphe düşürdüğü iddiasıyla seçim mahkemesi tarafından da üçüncü bir potansiyel soruşturmayla karşı karşıya.

Bu hamle, Bolsonaro'nun etki sahibi CPAC konferansının (Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı) halihazırda Brezilya'da bir versiyonunu düzenleyen ABD sağıyla bağlarını geliştirmeye devam etmesine de katkı sağlayabilir.

Bolsonaro'nun Orlando'da kalması, sağcı politikacılar için popüler bir toplantı mekanı olan Trump'ın Mar-a-Lago malikanesine üç saatten daha az bir mesafede olması anlamına da geliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU