Selvi: Anketten ilginç sonuçlar çıkıyor

"AK Parti’nin haziran ayından bu yana yakaladığı yükselişi sürdürdüğü ortaya çıktı"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma’nın 27 Aralık-1 Ocak tarihleri arasında 2001 kişi üzerinde yaptığı anketi bugünkü köşe yazısına taşıdı. Hilmi Daşdemir’in şirketinin araştırmasına göre AK Parti’nin oyu yüzde 41,1’e ulaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi’nin bugünkü yazısından öne çıkan satırlar şöyle:

AK Parti’nin haziran ayından bu yana yakaladığı yükselişi sürdürdüğü ortaya çıktı. Haziranda yüzde 36.6 oy oranında olan AK Parti, yüzde 4.5’lik artış sağlayarak aralık ayında yüzde 41.1’e ulaştı. AK Parti böylece 2022 yılını yüzde 40’ın üzerinde tamamladı. Erdoğan kendisiyle birlikte partisinin de oylarını yükseltmeyi başardı.

Optimar’ın “Bugün bir genel seçim yapılsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna, ankete katılanların yüzde 41.1 AK Parti yanıtını veriyor. CHP ise yüzde 23.6’yla ikinci sırada yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun ABD, İngiltere ve Almanya gezileri ise CHP’ye olan desteği azaltmış. ABD’li danışman Rifkin, CHP’nin oylarını düşürmüş. HDP’nin yüzde 9.8 çıktığı ankette İYİ Parti’ye destek yüzde 8.1 olarak ölçüldü. MHP’nin oy oranı ise yüzde 7.4 çıkıyor.

Barajın altında yer alan partilerin oy oranı ise şöyle sıralanıyor.

Zafer Partisi yüzde 2.3

Memleket Partisi yüzde 1.2

DEVA Partisi yüzde 1.1

Saadet Partisi yüzde 1

Gelecek Partisi yüzde 0.9

BBP yüzde 08

Yeniden Refah Partisi yüzde 0.7

Türkiye Değişim Partisi yüzde 0.5

Vatan Partisi yüzde 0.4

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU