Donald Trump Jr. topladıkları 240 milyon doların nereye gittiğini bilmediğini iddia etti

Bu ifşaat, ABD Temsilciler Meclisi'nin Kongre isyanını soruşturan seçilmiş komitesinden gelen son belgeler arasında yer alıyor

(Ian Langsdon/AFP)

6 Ocak'taki ABD Kongresi baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi'nin seçilmiş komitesinin yayımladığı belgelere göre Donald Trump Jr., babasının 2020 başkanlık seçimlerini kaybetmesiyle mücadele etmek için toplanan 240 milyon doların nereye gittiğini bilmediğini söyledi.

Seçilmiş komite, eski ABD Başkanı'nın oğlunun yanı sıra eski Trump yönetiminin ve kampanyasının diğer yetkilileriyle, 2020 başkanlık seçimleri sonrasında yaşananlarda ve Kongre baskınında yer alan diğer isimlerin tanık ifadelerinin dökümlerini yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump Jr.'ın ifadesindeki bir noktada görüşmeyi yapan kişi, seçim sonuçlarıyla mücadele etmek için Trump'ın kampanyasının yaklaşık 250 milyon dolar topladığına fakat dava açmak için sadece 10 milyon dolar kullandığına dikkat çekti.

Paranın geri kalanının nereye gittiğini bilip bilmediği sorulan Trump Jr. "Bilmiyorum" diye yanıtladı.

Eski ABD Başkanı'nın oğlu, toplanan paranın geri kalanına ne olduğuyla ilgili babasıyla herhangi bir konuşma yapıp yapmadığına dair sorulan soruya da "Hatırladığım kadarıyla hayır" dedi.

Görüşmenin önceki kısımlarında Trump Jr., babasının ana siyasi eylem komitesi olan Save America PAC'in (Amerika'yı Kurtarın Siyasi Eylem Komitesi), seçilmiş komite önünde ifade veren bazı kişilerin avukat masraflarını ödediğini söyledi. Ancak Trump Jr., PAC'in kendisinin avukat masraflarını ödemediğini belirtti.

Trump'ın oğlu, "Böyle bir teklif olduğunu bilmiyordum" dedi.

Öğrendiğimden beri bunu kesinlikle talep ettim ama evet.

Trump Jr.'ın nişanlısı, Fox News'un eski sunucusu Kimberly Guilfoyle da komitenin konuşma dökümlerini yayımladığı çok sayıda kişi arasındaydı.

Komite ayrıca eski Trump yönetimi yetkilisi Stephen Miller, eski stratejik iletişim direktörü Alyssa Farah Griffin ve Kongre baskınının ardından First Lady Melania Trump'ın özel kalem müdürlüğü görevinden istifa eden Stephanie Grisham'ın ifade tutanaklarını da yayımladı.

Bu Kongre'nin sonunda görev süresi dolacak olan komite, raporunun tamamını geçen hafta yayımladı. Gelecek yılın başında Cumhuriyetçilerin Kongre'deki çoğunluğu ele geçirmesi bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU