Meksika'da lüks aracın bagajından çıkanlar: 4 silah, 98 mermi ve bir yavru kaplan

"İnsanlara alışkın gibi görünüyordu"

Yavru kaplanın fotoğraflarını El Marqués polisi paylaştı (El Marqués Polis Departmanı)

Meksika polisi, rutin trafik kontrolü sırasında kenara çektikleri arabanın bagajında bir kaplan yavrusu ve çeşitli silahlar buldu.

Queretaro eyaletinde dün (28 Aralık) yaşanan olayda polis memurları, bir SUV'nin dur ikazına uymayıp hızlanarak kaçmaya çalıştığını söyledi. Memurlar, şüphelendikleri aracı önünü keserek durdurduklarını belirtti.

Arabanın bagajında 4 silah, 98 mermi ve bavulun içine saklanmış canlı bir kaplan yavrusu bulundu. Araçta yolculuk eden Manuel N. ve Orfelina N. tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polisler, kontrol altında tutmak için tasma taktıkları yavru kaplanın insanlara alışkın gibi göründüğünü ifade etti.

Görevliler, uzmanların yavru kaplanla ilgilendiklerini ve hayvanın en kısa sürede "doğal yaşam ortamına" geri götürüleceğini belirtti.

Ruhsatlı satıcılardan alındığı ve kafeste doğduğu belgelendiği sürece Meksika'da egzotik hayvan beslemek yasadışı değil. Ancak son yıllarda ele geçirilen hayvanların birçoğu yasadışı yollarla satın alınmış veya ülkeye kaçak olarak getirilmişti.

Bunun dışında Meksika'da kaplanların sokakta dolaşmasını yasaklayan bir kanun da var.
 


2020'de Tlaquepaque şehrinde elinde kementle koşturarak yetişkin bir Bengal kaplanını yakalamaya çalışan adamın görüntüleri viral olmuştu.

Kaplanın sahibi olduğu ortaya çıkan adam, hayvanı yasal yollarla bulundurduğunu belgelese de güvenlik önlemlerine uymadığı için ceza almıştı.

 

Independent Türkçe, The Telegraph, BBC

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU