Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz gazı ile ilgili pazartesi yeni müjde vereceğiz

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Söyledikleri tek şey bizim yaptıklarımızı yıkacaklar, her şeyi eskiye döndürecekler" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni miting alanında, Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir-Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında, İspir-Rize yolunun önemli ulaşım projelerinden biri olduğunu söyledi.

Erdoğan, Erzurum'da yapılan doğalgaz yatırımlarının da 4 milyar lirayı geçtiğini belirtti.

Karadeniz gazı

Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz rezervi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah Pazartesi günü bununla ilgili yeni müjdeleri paylaşacağız" dedi.

"Erzurum böyle bir soykırımın ardından yeniden ayakları üzerine kalkmıştı"

"Birinci Dünya Savaşı başladığında işgal edilen vatan topraklarından biri Erzurum'du" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Erzurumlular için çileli göç başladı. Zulümlerin izleri hala yüreklerde. Bu katliamlarda ve göçlerde 700 bine yakın Erzurumlunun hayatını kaybettiği kayıtlarda yer alır. Şehir kurtarıldığında karşılaşılan manzara korkunçtu. Her tarafı yıkık döküktü. 13 bin Erzurumlu yakılarak işkenceyle şehit edilmişti. Erzurum böyle bir soykırımın ardından yeniden ayakları üzerine kalkmıştı. Dadaşlar, dişleriyle tırnaklarıyla geleceklerini bugün olduğu gibi yeniden kurmuşlardır. 

"Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla coğrafyamızdaki bin yıllık geçmişimizin en önemli atılımını yapmaya hazırlanıyoruz" diyen Erdoğan, "Bir yandan İslam dünyasıyla ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Bir yandan Balkanlar'la buluşuyoruz. Avrupa'yı Amerika'yı, Rusya'yı Çin'i de ihmal etmiyoruz. Barış koridorunu kim açtı? Elhamdülillah biz açtık" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Söyledikleri tek şey bizim yaptıklarımızı yıkacaklar, her şeyi eskiye döndürecekler"

Muhalefete yönelik iddialarda bulunan Erdoğan, "Şimdi önümüzdeki seçimler için kurulan fiskos masasında ne sinsi pazarlıklar yaptılar. Amaç Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı devirmek. Yerine ne koyacaklar, belli değil. Hadi bunu başardılar gelince ne yapacaklar; bizim yaptıklarımızı yıkacaklar. Her şeyi eskiye döndürecekler. Ekonomiye tefecilere teslim etme sözü verdiler. Terör örgütü uzantılarıyla el sıkışıp güvenliği onlara teslim etme sözü verdiler. Güvenlik kazanımlarımızdan vazgeçme sözü verdiler. Küresel savaş baronlarına savunma sanayimizi verme sözü verdiler. Ülkemizin diplomatik gücüne göz dikenlere içe kapanma sözü verdiler" dedi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU