Elon Musk Twitter'ı satın aldığından beri Mastodon'un kullanıcı sayısı fırladı

"Mastodon'da sizle takipçileriniz arasında bir aracı olması gerekmediğine inanıyoruz"

 500 karakterlik gönderilerin paylaşımına izin veren Mastodon, 2016'da kuruldu (Reuters)

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından sosyal medya platformu Mastodon'un kullanıcı sayısı fırladı.

Platformun kurucusu ve CEO'su Eugen Rochko dün yayımladığı blog yazısında ekim ayında 300 bin olan aylık kullanıcı sayısının kasımda 2,5 milyona çıktığını duyurdu. Bu zaman aralığı, Musk'ın Twitter'ı satın aldığı döneme denk geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rockho ayrıca Twitter'ın rakiplerine yönlendiren bağlantıları paylaşmasını yasaklayıp geri adım atması ve gazetecilerle Musk'ın jetini takip eden hesabın kapatılması gibi konulara da değindi.

"Bu, merkezi platformların sosyal grafiğinizi rehin tutarken söyleyebilecekleriniz ve söyleyemeyeceklerinize dair keyfi ve haksız sınırlar getirebileceğinin net bir hatırlatıcısı" diyen iş insanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Mastodon'da sizle takipçileriniz arasında bir aracı olması gerekmediğine ve özellikle gazetecilerin ve devlet kurumlarının halka ulaşmak için özel bir platforma güvenmemeleri gerektiğine inanıyoruz.

Musk ara ara yaptığı paylaşımlarda Twitter'da kullanıcı sayısının tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktığını söylemişti. Buna rağmen Rockko, Mastodon'un geleceğine dair iyimser olduğunu söyledi:

Basın özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için kesinlikle gerekli olduğunu anladığımız için Mastodon'un büyüyüp dünya genelindeki haber merkezlerinde bilinen bir isim haline geldiğini görmekten heyecan duyuyoruz.

Musk iki gün önce Twitter'daki CEO'luk görevinden istifa edip etmeme konusunda bir anket başlatmış ve çıkan sonucu kabul edeceğini bildirmişti.

17,5 milyondan fazla kişinin oy kullandığı ankette katılımcıların yüzde 57,5'i Musk'ın ayrılması, 42,5'i ise devam etmesi yönünde tercihini ortaya koymuştu.

Tesla ve SpaceX CEO'su bugün şu açıklamayı yaptı:

Bu işi üstlenecek kadar aptal birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa edeceğim! Sonrasında sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğim.

Musk ayrıca davranışlarının hisse senedi fiyatlarını etkilediğinin farkında olmadığına dair atılan bir tweet'e de cevap verdi.
 


İş insanı, "Belki de öyle. Bu durumda… satın alma fırsatı!" dedi. Twitter'ın patronu "ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarının "çılgınca olduğunu söyleyip duruyorum çünkü gördüğüm veriler halihazırda deflasyonda olduğumuzu söylüyor" diye konuştu.

Musk bunun doğru olması halinde hazine bonosu getirilerinin S&P 500 getirisine hemen hemen benzediğini savundu:

Bugün konuştuğum çok akıllı bir yatırımcı S&P'de açığa satış yaptığını söyledi.

 

Independent Türkçe, The Verge, Mashable, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU