Elon Musk, sadece Twitter'a para verenlerin anketlere katılabileceğini söyledi

Twitter'ın patronu, kendi anketinin kullanıcıların CEO'luktan ayrılmasını istediğini göstermesinden saatler sonra sessizliğini koruyor

(Reuters)

Elon Musk, CEO'luktan istifa edip etmemesi gerektiğini soran bir ankete kullanıcıların çoğunlukla lehte oy vermesinden sadece bir gün sonra, önemli politika kararlarında oylamayı sadece Twitter Blue'ya ödeme yapan abonelerle sınırlandıracağını söyledi.

Musk, katılımcıların en az yüzde 57,5'inin kendisinin istifa etmesinden yana olduğunu gösteren anket hakkında oy kullanma süresinin dolmasının üzerinden saatler geçmesinden sonra da doğrudan yorum yapmadı. Tesla milyarderi, daha önce anketin sonuçlarına uyacağını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önemli politika kararlarında oylamayı kısıtlamaya yönelik son karar, sosyal medya devinin kullanıcıları tarafından eleştirildi.

Musk, Twitter'da @Unfilteredboss1 kullanıcı adlı bir takipçisine yanıt verdi. Kullanıcının biyografi açıklamasında "Sağcı Latino", "gururlu kapitalist" ve "Kripto meraklısı" olduğu belirtiliyor.

Twitter kullanıcısı, "Politikayla ilgili anketlerde yalnızca mavi aboneler oy kullanabilmeli. Aslında biz de pay sahibiyiz" yazdı.

Milyarder bu öneriyi derhal kabul ederek, "İyi nokta. Twitter bu değişikliği yapacak" diye yanıt verdi.
 


Sosyal medya kullanıcıları multimilyardere ateş püskürdü ve onu ikiyüzlü olmakla suçladı.

Robert Michael Murray adlı Twitter kullanıcısı, "@Twitter'ın 'halk meydanı' olmasını istediğini söyledi ama şimdi bazıları tam olarak katılabilmek için giriş ücreti ödemenizi istiyor. Ve o da aynı fikirde. @elonmusk'ın ifade özgürlüğü mutlakiyetçiliği buraya kadarmış" yazdı.
 


Bir başka kullanıcıysa "Elon'un 'Twitter'ı ifade özgürlüğü ve demokrasinin kalesi yapıyorum' dedikten hemen sonra gazetecileri yasaklamasına ve anket vergisi uygulamasına bayıldım" dedi.
 

Tek tweette 3 çelişki, tebrikler


Başka biri, "Yani temelde oy kullanmayı size paralarını vermek isteyen kişilerle mi sınırlayacaksınız? Bu kesinlikle daha tarafsız anket sonuçlarına yol açacak" yazdı.
 


İstifa etmesini isteyen anketin kapanmasından bu yana Musk, muhafazakar bir hiciv sitesi olan The Babylon Bee'nin hicivli bir haberine iki gülme emojisiyle yanıt vermek dışında konuyla ilgili doğrudan bir yorumda bulunmadı.
 

Bruce Wayne, Arkham Mahkumlarına Batman Görevinden İstifa Edip Etmemesi Gerektiğini Soruyor


Kapatılan hesabını Musk'ın açtığı site tarafından yapılan Twitter paylaşımı, anketi hicivle ele alıyordu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU