Havadaki uçak yolcuları, SpaceX'in Falcon 9 fırlatışına denk geldi

Uçaktaki çalışanlardan biri bu inanılmaz anın videosunu çekip TikTok'ta paylaştı

Uçaktaki bütün yolcular roketin fırlatılışını baştan sona izledi (NASA)

Cuma günü ABD'nin Florida eyaletindeki Canaveral Burnu'ndan geçen bir uçaktaki yolcular bilmeden SpaceX roketinin fırlatılışını ön sıradan izleme fırsatı buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TikTok kullanıcısı @chefpinkpr, bu uçak yolculuğunda çalışan bir uçuş görevlisiydi ve o anın videosunu paylaştı.

Genelde yemek yapma içerikleri yayımlayan Nelito adlı TikTok kullanıcısı, TikTok videosunda, "Uçağım Canaveral Burnu'nun yanından uçuyordu ve SpaceX Falcon 9'un fırlatılışına denk geldi!" yazdı.

Bunun akıllara durgunluk veren bir deneyim olduğunu belirtmek için bu kelimelerin sonuna bir de emoji ekleyen Nelito, videoyu şu sözlerle paylaştı:

Uçuşumda çalışırken, hayatta bir kez karşımıza çıkacak bu olaya tanık olduk!

 

@chefpinkpr While working my flight we witnessed this once in a lifetime phenomenon!! SpaceX Falcon9 #spacex #falcon9 #capecanaveral #nasa #launch #wow original sound - Nelito


Roketin fırlatılışının hangi tarihte görüldüğü belli değil ama bir Twitter kullanıcısı 26 Kasım'da benzer bir video paylaşmıştı.

Görünüşe göre sosyal medya paylaşımı yukarıdan bir bakış açısından net bir perspektifle, SpaceX roketinin yukarıya doğru yolculuğunu ve uzay istasyonundan kalkışını gösteriyor.

TikTok kullanıcılarının hayranlıklarını paylaşmakta gecikmediği videonun altında 8 binden fazla yorum var. İnsanların bu "muhteşem" "ayrıcalık" karşısında şaşkınlıklarını dile getirdiği görülürken, aralarından bir kişi şöyle dedi:

Roketin fırlatılışını yakından izledik, uçağınızı gördük ve "Vay canına, onlardaki manzarayı düşün" dedik.

 


Başka biriyse "Vay canına, ticari bir uçuş bu kadar yakındayken roketi fırlattıklarına inanamıyorum" yorumunu yaptı. Diğer bir kullanıcı da "Bu nasıl açık hava sahası oluyor? Çılgınca" diyerek bu yoruma katıldı.

Öte yandan birçok kişi, video çekildiğinde uçağın diğer tarafında oturanların halinden anlıyordu. Bir kullanıcı "Sağ taraftaki yolcular kuduruyor" yazdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU