Brendan Fraser rol için kendini aç bırakmanın sonuçlarını anlattı: "Beynim çalışmıyordu"

"Kartımın şifresini hatırlayamadığımdan yemek yiyemedim"

Brendan Fraser, Orman Kaçkını'nda Leslie Mann'la birlikte rol aldı (Walt Disney Pictures)

Hollywood'un sevilen oyuncularından Brendan Fraser, 1997'deki Tarzan parodisi Orman Kaçkını'ndaki (George of the Jungle) rolü için uyguladığı zorlu diyet yüzünden hafıza sorunları yaşadığını anlattı.

1994 tarihli Boş Kafalılar'ın (Airheads) oyuncuları Fraser ve Adam Sandler, Variety'nin Actors on Actors programında bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkili, oyunculuk kariyerlerinden bahsederken Sandler, Fraser'a Orman Kaçkını'ndaki vücudunun ne kadar iyi olduğunu söyledi.

Fraser'sa o forma girebilmek için kendini aç bırakmak zorunda kaldığını belirtti. Film için ağda yaptırdığını ve sette vücudunun yağlandığını anlatan Fraser uzun süre karbonhidrat tüketmediğini dile getirdi.

Sıkı diyetinin sonuçlarına değinen ünlü oyuncu şöyle devam etti:

Setten eve dönerken bir şeyler yemek için durdum ve nakite ihtiyacım vardı. Bankamatiğe gittim ama kartımın şifresini hatırlayamadım. Beynim çalışmıyordu. O akşam yemek yiyemedim.

Fraser'ın anısının üstüne Sandler da oyuncuların rolleri için sıkı bir diyet ve egzersiz rutini sürdürmenin çok zor olabileceğini ekledi.

Öte yandan Fraser, son filmi Balina'da (The Whale) obeziteyle mücadele eden orta yaşlı bir adamı canlandırıyor.

Bu rol için 136 kilo alan ünlü oyuncu, filmin Venedik Film Festivali'ndeki prömiyerinde bunun psikolojik olarak da zor bir süreç olduğunu anlatmıştı.

Karbonhidrat eksikliği zihin bulanıklığına sebep olabilir

Diyetisyenler yeterli miktarda karbonhidrat tüketmemenin Fraser'ın yaşadığı gibi hafıza sorunlarına sebep olabileceğini söylüyor.

Daha önce Insider'a konuşan diyetisyen Nichola Ludlam-Raine, şöyle demişti:

Karbonhidratlar beynin çalışması için çok mühim bir kaynak. Yeterince tüketilmezse zihin bulanıklığına sebep olabilir.

Beslenme uzmanı Lily Soutter da karbonhidratların kasların birincil enerji kaynağı olduğunu ve beynin düşünmek için bu besin maddesinden enerji aldığını söylemişti.

Fraser'dan önce Zac Efron ve Channing Tatum da oynadıkları roller için uyguladıkları diyetin olumsuz sonuçlarından bahseden aktörler arasındaydı.

Zaf Efron, Sahil Güvenlik'teki (Baywatch) kaslı vücudunun uykusuzluk ve depresyon gibi yan etkilere sebep olduğunu ve bunlardan kurtulmak için 6 ay mücadele verdiğini belirtmişti. 

Channing Tatum da Striptiz Kulübü'ndeki (Magic Mike) rolü için kendini aç bıraktığını ifade etmişti.

 

Independent Türkçe, Insider, Variety

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU