Aslı Baykal: CHP, çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savruldu

"Uzun zamandır PKK’yı hiç eleştirmeyen bir partiden bahsediyoruz. Daha fazla söze gerek var mı?"

Fotoğraf: AA

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, istifa ettiği partisinin “çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savrulduğunu” iddia etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Aslı Baykal ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Aslı Baykal’ın açıklamalarından bir kısım şöyle:

CHP’den neden istifa ettiniz?

CHP çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savrulduğu için bir kampana çalarak partiden ayrıldım. Hemen ardından gelen bu Rifkin çıkışı da sanırım haklılığımın ispatı olmuştur.  

Eleştirileriniz CHP’nin milli çizgiden ayrıldığı yönünde odaklanıyor. Bunu neye dayanarak iddia ediyorsunuz?

“TSK kimyasal silah kullanıyor” sözüne destek olan, “YPG terör örgütü değildir, vatanını koruyor” diyen, Irak ve Suriye tezkerelerine hayır oyu veren, uzun zamandır PKK’yı hiç eleştirmeyen bir partiden bahsediyoruz. Daha fazla söze gerek var mı? 

CHP’den sizinle bir temas kuran oldu mu?

Hayır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siz CHP yönetimini eleştirip Erdoğan’ın bazı icraatlarına destek verince “Aslı Baykal, AK Parti’ye geçecek” yorumları yapılıyor. Böyle bir düşünceniz var mı?

Benim için esas olan Türkiye Cumhuriyet devleti ve milletimin esenliğidir. Bir milli-gayrımilli ayrışma olduğunda milli safta duracağım kesindir. Hiçbir siyasi partiyle bir angajmanım yoktur.

Yeni bir parti kurmayı ya da hareket başlatmayı düşünüyor musunuz?

Şu anda Ankara’da ‘Masa Stratejiler ve Çözümler’ isimli bağımsız düşünce kuruluşunda çalışmalarımı sürdürüyorum. Tam bağımsız ve her türlü düşünceye açık bir kuruluştur. Bir siyasal aksiyon alacağım zaman duyururum.

Söyleşinin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU