Kişileri paralarına göre sıralayan ATM dikkat çekti

Skor tablosunda şu andaki "en yüksek puanlı kullanıcının" hesap bakiyesi 2,9 milyon dolar

(MSCHF)

Art Basel sanat fuarındaki bir ATM, kendisini kullanan herkesin hesap bakiyesini gösteriyor ve ardından kullanıcıları varlıklarına göre sıralıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her yıl düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından koleksiyoncuların, galerilerin, görsel sanatçıların, yeni görsel sanat biçimlerini takdir etmek için bir araya geldiği sanat fuarı, şu an ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami Beach'te gerçekleşiyor.

Bu yıl çok dikkat çeken parçalardan biri, son çalışmaları ATM Leaderboard'u (ATM Skor Tablosu) paylaşan Brooklyn'deki sanat kolektifi MSCHF'den geliyor.

Kelimenin tam anlamıyla çalışan bir bankamatik olan bu parça, kendisini kullanan kişilerin bakiyesini herkese açık şekilde gösteriyor.

Daha sonra ATM'nin kamerasıyla çekilen fotoğraflarla kullanıcılar, ne kadar paraları olduğuna göre sıralanıyor.

MSCHF'nin kurucu ortağı Daniel Greenberg, bu parçanın ardındaki anlamı, insanların maddi açıdan ne kadar değerli olduklarıyla hava atma dürtülerine meydan okumanın bir yolu olarak açıkladı.

CNN'e konuşan Greenberg, "ATM Leaderboard, zenginlikle gösteriş yapma dürtülerinin kelimenin gerçekten tam anlamıyla damıtılması" dedi.

Bu çalışmayı, konseptinden dolayı, Lamborghini kiralayan ve Rolex takan kişilerin yoğun olduğu Miami Basel gibi bir yer için aklımızda kenara ayırmıştık. Bunlar, ATM Leaderboard'un açıkça gösterdiğine benzeyen örtülü hareketler.

Bu haber yazıldığı sırada, skor tablosundaki "en yüksek puanlı" kişi, 2,9 milyon dolar hesap bakiyesine sahip.

 


Daniel Greenberg, Art Basel'dan sonra ATM Leaderboard'un başka yerlerde de pekala görünebileceğini ekledi.

Greenberg, "Kamera sayesinde ATM, kendisini kullanan herkesin ve kurulduğu her yerin sürekli kaydını tutuyor. Bu nedenle daha fazla yere taşınma imkanı bulmasını umuyoruz" açıklamasını yaptı.

Sosyal medya kullanıcıları bu parçaya, skor tablosunda verilen bilgileri nasıl kullanabileceklerine dair entrikalar paylaşarak karşılık verdi.

Bir izleyici, "Sugar daddy (yaşlı ve zengin erkek sevgili -ed.n.) bulmak için harika bir sistem bu hahahahaha" diye espri yaptı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU