Başını eğme, keserler

İsmail Müftüoğlu Independent Türkçe için yazdı

Fotoğraf: AA

  • "Bir insan ideali için çalışırsa, önünde her şey eğilir." (Gandi)
  • "Çalışan kazanır, israf etmeyen başarılı olur."
  • "Diktatörler işin sonuna kadar iyi görünürler ama gölgelerinde ot bitmez."
  • "Kimse bizi aldatamaz, biz ancak kendi kendimizi aldatırız."
  • "Samimiyet hiçbir zaman suiniyete dönüşmemelidir."

İktidar ve muhalefetin seçim hazırlıkları, seçimin zamanından evvel yapılacağını göstermektedir. Zira iktidar, seçim taarruzunu başlatmak için, teşkilatlarına gerekli talimatları vermiş durumdadır.

Millet İttifakı ise henüz böyle canlı bir çalışmaya girmiş değildir. Cumhur İttifakı baskın seçim için keseyi açmış, bol vaatlerle reyini çoğaltmaya çalışırken, aynı ataklığı Millet İttifakı'nda maalesef göremiyoruz.

Zira onlar henüz adaylarını bile tayin edememiş, siyasi gaflet içinde vakit geçiriyorlar. Hâlâ ittifakın çerçevesini tayin bile edemediler, bir nevi şaşkınlık içindedirler.

Bunların içinde öyleleri vardır ki, bir türlü netleşemiyor. Hâlâ kapı ardı politikasını sürdürüyor. Kendilerini akıllı sanıyor, diğer ortaklarını mühimsemiyor. Devamlı şov yapmaya çalışıyor. Zikzaklı bir politika çiziyor.

İyiyim demekle iş bitmiyor. Sözünde tutarlı olmayanlardan hayır gelmez. Onun için de Millet İttifakı tabanda sarsıntı geçiriyor. Bu hal ise Cumhur İttifakı'nın işine yarıyor. 

Şu ana kadar gelecekten bahseden, millete deva olacağını dillendirip duran partilerden ciddi bir ses çıkmıyor.

Ama Sayın Karamollaoğlu ile Sayın Kılıçdaroğlu bütün gücüyle mücadele alanına girmiş durumdadır. Bu ikisinin durumu nettir. Millet bunu görmekte ve bu iki siyasi lidere destek olmaya çalışmaktadır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seçimi kazanmak için, milletin ilgisini çekecek açıklamaların yapılmasında fayda vardır. Millet İttifakı içinde olan her parti genel başkanının, kısbetini giyerek, er meydanına çıkması gerekir.

Köşe bucak, kapı ardı konuşmalardan herkes uzak durmalıdır. Artık liderler müştereken ellerini havaya kaldırmalı, böylece tabana cesaret aşılamalıdır. 

Aksi görüntüler vermek, Cumhur İttifakı'nın işine yarar. Onun için 'ben-ben' anlayışından uzak durulmalı, Bremen mızıkacıları gibi davranılmamalıdır. Her genel başkan, enaniyet taşkınlığından vazgeçmelidir.

Seçimlerde, görüntülerden ziyade, elleri taşın altına koymakla başarılı olunur. Rengarenk kostümlerle görüntü vermek, ciddi görüntü vermemek insanları soğutur.

Burnundan kıl aldırmayan, bugüne kadar ortaya çıkıp, ben de bu ittifakın içindeyim diyemeyenlerin tavırlı, tafralı görüntülerinden hayır gelmez.

Unutmamak gerekir ki, sabırlı davranan halkın, gecikmelere karşı tepkisi de sert olur. Onun için Millet İttifakı bir bütün olarak ayağa kalkmalıdır.

Zira ayağa kalkanın ufku genişler, tabanın dikkatini çeker. Böylece ümitler zirve yapar. 

Allah tembellere yardımcı olmaz. Karınca misali yola girilmeli, saflar belirlenmelidir.

Unutmamak gerekir ki, hiçbir işin ustası, gökten zembille inmemiş, atına binip, kılıcını çekmekle başarıya ulaşmıştır.

Onun için herkes doğru oturmalı, eğri düşünmemeli ki, Allah'ın yardımına nail olunsun. 

Sonuç olarak denebilir ki, seçim muharebesinden kaçanlar, seçim muharebesine gidenlerden daha ağır yaralar alırlar.

Seçim savaşına girmek, er kişilerin işidir. İdeali olanların işidir. Korkakların ve hesabi davrananların işi değildir. Politikada başını eğme, sonra başını keserler. 


Kalın selametle.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU