Netflix aboneleri 1899'u beğense de bir şikayetleri var

Dizi, dilden dile yayılarak yayın platformunda hit oldu

1899, şimdi Netflix'te yayında (Netflix)

Netflix izleyicileri, yeni gizem dizisi 1899'a övgüler yağdırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1899'da geçen dizi, Kerberos adlı buharlı gemiyle seyahat eden bir grup göçmenin karanlık ve kafa karıştırıcı bir gizemle karşılaşmasını anlatıyor.

The Independent'tan Jacob Stolworthy diziyi "şüphesiz şu anda piyasadaki en karmaşık dizi" ve "kafa karıştırmak için tasarlanmış bir yapım... gizem üstüne gizem sevenler, sizi tamamen içine çekecek" diye tanımladı.

Öte yandan 1899 yayın platformu için gerçekten dilden dile yayılan bir başarı haline gelirken, birçok izleyici sosyal medyada dizinin "çok kafa karıştırıcı" olmasından şikayet ediyor.

Bir kişi, "1899 en kötü dizi, her saniyesinden nefret ettim, çok sinirliyim o kadar kafa karıştırıcıydı ki hiç mantıklı gelmedi, kesinlikle izlemelisiniz" diye espri yaptı.

Başka biriyse, "1899 belki [aynı yaratıcıların bir önceki dizisi] Dark kadar karmaşık görünmüyor ama bu, diziye serpiştirdikleri tonlarca referans ve bulmaca parçalarıyla Dark'tan daha az kafa karıştırıcı olduğu anlamına gelmiyor; semboller, isimler, mitoloji, sinirbilim, hesaplamalı fizik, felsefe, numeroloji... çok çılgınca" diye yazdı.

Bir diğer kullanıcı da "1899, uzun zamandır izlediğim en kafa karıştırıcı dizi olmalı" diye yazdı.

Başka bir izleyiciyse "Netflix'teki 1899 dizisi şimdiye kadar izlediğim en beyin yakan dizi olabilir... ve o kadar iyi ki izlemeden duramıyorum" diyerek heyecanını belirtti.

Birçok kişi sadece dizinin çeşitli dönemeçlerini takip etmekte zorlanırken, bazılarının kafa karışıklığının ardında daha teknik bir neden olabilir. 1899'un hayranları, dizinin keyfini en iyi şekilde çıkarmaları için diğerlerine belirli bir Netflix özelliğini kapattıklarından emin olmalarını tavsiye ediyor.

İzleyiciler ayrıca diziyle Dark arasındaki bağlantıyı da sorguluyor.

1899, şimdi Netflix'te yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU