Bakan Soylu: İstanbul'da 3 ton 533 kilogram metamfetamin ele geçirildi

İçişleri Bakanı Soylu, 12 kişinin tutuklandığını açıkladı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da 3 ton 533 kilogram metamfetamin ele geçirildiğini, bunun Türkiye'de tek seferde en yüksek yakalama miktarı olduğunu bildirdi.

Soylu, sosyal medya hesabından, Türkiye'de, tek seferde en yüksek metamfetamin yakalamasının gerçekleştiğini bildirdi.

Bakan Soylu, "İstanbul'da 6 aylık takibin ardından 16-23 Kasım arasındaki operasyonlarda, 3 ton 533 kilo metamfetamin ele geçirildi, 12 kişi tutuklandı, 10 kişi hakkında adli işlemler sürüyor. İstanbul Emniyetimize tebrikler" ifadelerini kullandı.

12 şüpheli tutuklandı

Diğer yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü de konuyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Buna göre; yurtdışından sıvı olarak getirilen metamfetaminin İstanbul’da katılaştırılarak piyasaya sürüldüğünü belirleyen polis, dün akşam da Beylikdüzü'nde 2 adres ve 2 araca eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, ülkeye yasa dışı yollarla getirilen 1 ton 746 kilo likit ve 1 ton 656 kilo kristal olmak üzere toplam 3 ton 402 kilo metamfetamin daha ele geçirildi. 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu: Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 31 ekimde yaptığı açıklamada "Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor" ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri şunları kaydetmişti:

Bugün Türkiye'nin sokaklarında her gelir grubuna göre uyuşturucu satılıyor. Ama ben ‘meth’e odaklanmak istiyorum. Metamfetamin sokaklarda çok hızlı yayılıyor. Sıvı olarak Türkiye'ye getiriliyor. Türkiye'deki laboratuvarlarda özellikle İstanbul'daki laboratuvarlarda kristale çevriliyor. Dünyada uyuşturucu ile mücadele eden tüm kurumların ortaklaştığı bir nokta var.

Metamfetamin dünyanın kabusu olacak. Çünkü bağımlılık yapma potansiyeli çok yüksek olan sentetik bir uyuşturucu. Kimyasallar karıştırılarak küçük laboratuvarlarda üretiliyor. Ve çok ucuz olduğu için çok hızlı yayılıyor. Uyuşturucunun her türüyle ama özellikle de met ile savaşmamız lazım. Bu ailelerimizi, gençlerimizi, sokaklarımızı savunmak için vereceğimiz çok önemli bir savaş. Gelelim okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın diyen namı diğer fotoroman Süleyman'a. O da fotoromancı ya. Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. Paralarınızı getirin. Her şeye göz yumacağız dediler. Ve göz yumdular.       

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU