Gökkuşaklı tişörtle Dünya Kupası maçına girmeye çalışan gazeteci "alıkondu"

Katar'daki stadyumda bulunan güvenlik görevlilerinin, Galler'in ABD'yle karşılaştığı B Grubu müsabakasına erişimi kısıtladığı bildirildi

(Twitter/@GrantWahl)

Amerikalı bir gazeteci, Katar'daki 2022 Dünya Kupası müsabakalarından birine girişini güvenlik görevlilerinin başta reddettiğini ve kendisine üzerinde gökkuşağı renkleri olan bir tişörte "izin verilmediğini" söylediklerini bildirdi.

CBS'te çalışan Grant Wahl, ABD-Galler maçını haberleştirmek için Er Reyyan'daki Ahmed bin Ali Stadyumu'na gidiyordu. Her iki ülke de B Grubu mücadelesine pazartesi akşamı başladı.

Fakat Wahl, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafta, üstünde çizgili gökkuşağı renkleriyle çevrili bir futbol topu olan kıyafeti nedeniyle stada girişinin engellendiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wahl attığı tweette, "Güvenlik görevlisi beni ABD-Galler maçı için stadyuma almayı reddediyor" yazdı. Gazeteci, güvenlik görevlisinin kendisine, "Tişörtünü değiştirmelisin. Buna izin verilmiyor" dediğini belirtti.

Bu olay, İngiltere'nin gökkuşağı desenli One Love pazubandını takmasının FIFA tarafından engellenmesinden sadece saatler sonra yaşandı. Harry Kane'in yanı sıra Galler, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinin kaptanları da bu hafta sahada söz konusu pazubantlarını takmaya hazırlanıyordu.

Wahl daha önce, stadyum güvenliğinin gökkuşağı desenli bayraklar veya giysiler de dahil belirli konularla nasıl başa çıkması gerektiğine dair FIFA tarafından verilen kuralları tweetlemişti.

Bu FIFA yönergeleri, "FIFA Tüzükleri'nde yer alan insan hakları veya ayrımcılık karşıtlığı gibi olumlu değerler lehine genel ifadelere izin verildiği" notlarını içeriyordu.

Yönergedeki bir grafik, onuru ve transları destekleyen küresel renk düzenlerinin yanı sıra İranlı kadınlara ya da Siyahların Yaşamı Değerlidir hareketine destek gösteren daha belirli renklere sahip "bayraklara, gömleklere [ya da] ayakkabı bağcıklarına" izin verilmesini içeriyor.
 


Başka bir Katar Dünya Kupası damgalı grafikte, "LGBTQI+ haklarını temsil eden gökkuşağı veya diğer cinsel kimlik bayraklarını gösteren kişilere yaklaşılmayacak, bu kişiler gözaltına alınmayacak veya kovuşturulmayacak" ifadeleri yer alıyor.

FIFA ve ev sahibi ülke bunun kapsayıcı bir Dünya Kupası finalleri olacağı mesajını devamlı verdi ancak sürekli gelen son dakika kural değişiklikleri takımların bu yaklaşımı gösterme, tanıtma veya destekleme şansını defalarca engelledi.

İlk gönderinin üzerinden bir saatten biraz fazla geçmişken Wahl, ikinci bir tweet atarak nihayetinde üstünü değiştirmesi gerekmeden stadyuma girebildiğini belirtti.

Ben iyiyim ama bu gereksiz bir çileydi.

Medya merkezindeyim, tişörtüm halen üzerimde. Yaklaşık yarım saat alıkondum. Yaşasın geyler.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU