Ohio'da bir çiftlikten bırakılan 40 bin vizon eyalette endişe yarattı

Van Wert County Şerif Bürosu, Hoaglin Kasabası'ndaki bir çiftlikten binlerce vizonun serbest bırakılmasının ardından ev sahiplerini dikkatli olmaları için uyardı

Danimarka'da çiftlikte yetiştirilen vizonlar... Hayvan hakları aktivistleri kürkleri için yetiştirilen havyanlara kötü muamelede bulunulduğunu yıllardır dile getiriyor (Mads Claus Rasmussen/Reuters)

"Vandalların" çarşamba gecesi bir çiftliğe girerek 40 bin kadar vizonu doğaya saldığını belirten yetkililer, Kuzeybatı Ohio sakinlerini dikkatli olmaları için uyarıyor.

Van Wert County Şerif Bürosu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Indiana sınırı yakınlarındaki Hoaglin Kasabası'nda bulunan Lion Farms ABD Vizon Çiftliği'nden 10 binlerce vizonun salıverildiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şerif bürosu, bilinmeyen sayıda şüphelinin "rahatsız edici zararlıları" serbest bırakmadan önce çiftlikteki çitleri parçaladığını söyledi.

Van Wert County Şerif Bürosu, boyları 18 inç (45 cm) kadar uzayabilen vizonların etobur memeliler olduğu, "taze avlarla beslendiği" ve kendilerinden çok daha büyük hayvanları avlayabildiğine dair bölge sakinlerini ve çiftçileri uyardı.

Şerif bürosu, "Genellikle kendilerinden daha büyük avları avlarlar. Sonuç olarak ev sahipleri, çiftlik hayvanı sahipleri ve mülk yöneticileri için rahatsız edici zararlılar olabilirler. Vizonların, kümes hayvanı çiftçilerinin yanı sıra koi ve diğer balıklarla dolu süs havuzları olan ev sahipleri için özellikle maliyetli ve sorunlu olduğu kanıtlanmıştır" diye belirtti.
 

Harita
Şerif bürosuna göre, ABD'nin Ohio eyaletinin Van Wert County'sindeki Hoaglin Kasabası'nda "vandallar" bir gece 40 bin kadar vizonu serbest bıraktı (Google Haritalar)


Büro, lisanslı tuzakçıların "belalı hayvanları" yakalamaya yardım etmek için hazır olduğunu söyledi.

Yasadışı salma; Ohio Otoyol Devriyesi, Paulding County Şerif Bürosu, Ohio Doğal Kaynaklar Departmanı, Ohio Acil Durum Yönetim Kurumu ve Ohio Ulaştırma Departmanı dahil, çok sayıda kolluk kuvveti tarafından soruşturuluyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl milyonlarca vizon, rağbet gören beyaz kürk mantoları yapmak için yetiştirilip öldürülüyor. ABD Kürk Komisyonu'na göre, 23 eyalette yılda 3 milyon kürk üreten 275 vizon çiftliği bulunuyor.

Vizon yetiştiriciliğini zalimce diye tanımlayan hayvan hakları aktivistleri, uygulamanın yasaklanması için yönetimlere lobi yapıyor.

Hayvan Kurtuluş Cephesi geçen hafta yaptığı basın açıklamasında, Ohio'daki ayrı bir çiftlikten bin vizonun serbest bırakılmasını üstlendi. Kendisini "lidersiz, merkezsiz bir siyasi ve sosyal direniş hareketi" olarak tanımlayan grup, aktivistlerin Ohio'daki diğer vizon çiftliklerini de ziyaret ettiğini ama "oralarda kurtulan olmadığını" gördüğünü söyledi.

Grup, "Bir an önce kararlı bir şekilde harekete geçmeniz için sert bir hatırlatma. Umarız bu size... tüm kafesleri yok etmenizi hatırlatır" dedi.

Hayvan Kurtuluş Cephesi, The Independent'a yaptığı açıklamada, "Bu ay içindeki tutsak vizonları özgürleştirmeye yönelik üçüncü bir olası eylemin gerçekleştiğini duyduğumuz için mutlu olsak da eylemi üstlenen olmadı" dedi.

Eğer bu gerçekten onları esaret altında tutanların elinde yakın zamanda katledilmesi planlanan vizonları serbest bırakma eylemiyse, önümüzdeki günlerde eylemi üstlenen anonim bir açıklama almamız muhtemel.

2020'de Danimarka hükümeti, bir Kovid salgınının ardından ülkedeki 17 milyon vizonun tamamının öldürülmesi talimatı vermişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU