Batan kripto borsası FTX'in eski CEO'su şifreli tweetler atmaya başladı

(Reuters)

Milyarlarca dolar değerindeki bir kripto skandalının merkezinde yer alan Sam Bankman-Fried, şifreli tweetler atmaya başladı.

Bankman-Fried, kripto ticaret platformu FTX'in birkaç gün öncesine kadar CEO'suydu. FTX dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alıyordu ve Bankman-Fried bu şirkete sahip olarak devasa bir servet biriktirdi.

Fakat son günlerde, kripto piyasasındaki diğerleri FTX platformunun güvenliği ve mali durumu hakkında endişelerini dile getirdi. Bu da Bankman-Fried'in şirketinin iflasını ilan etmesi ve CEO'luk görevinden ayrılmasıyla sonuçlanan bir krize yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O zamandan beri Bankman-Fried, spekülasyonlara açıklık getirmeye çalışan bir dizi tweet attı. Son olarak geçen haftanın sonunda, gelecekte daha fazla ayrıntı vereceğini söylediği bir paylaşım yaptı.

Sessizliğe bürünmeden önce cuma günü, "Yakında yaşananlar hakkında daha detaylı ve kapsamlı bir gönderi yazacağım ama bunu doğru yaptığımdan emin olmak istiyorum" yazdı.

Fakat pazartesi günü bir zincir tweete benzeyen ancak görünüşte anlamsız kelimeler ve harfler içeren bir paylaşım yaptığında yeniden Twitter hesabı aktif hale geldi.

İlk olarak pazartesi günü saat 06.00 (TSİ) sularında, FTX'in faaliyet gösterdiği ve Bankman-Fried'in yaşadığı düşünülen Bahamalar'dan "What" (Ne) yazan bir paylaşım yaptı. Kısa süre sonra da "H" yazdı.
 

 


Pazartesi günü attığı bir dizi tweet, "Ne oldu" (What happened) ifadesini harf harf ama çok yavaş yazdığını gösterdi.
 

Sam Bankman-Fried
(Twitter)


Bankman-Fried, FTX'in nasıl çöktüğünü hâlâ açıklamadı. Bahamalar'daki ve başka yerlerdeki yetkililer olayı soruşturduklarını belirtti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU