Bahçeli: Bize HDP ile ilgili parmak sallayan olursa o parmakları kırarız

"PKK ne ise HDP odur. AYM tarafından HDP’nin kapatılması mecburidir"

Fotoğraf: MHP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifi için HDP’ye ziyaret etmesi ve ardından başlayan tartışmalara ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. İlk değerlendirmesinde görüşmeyi “son derece doğal ve normal” karşılayan Bahçeli, kendisine yönelik eleştirilere “Hiç kimse HDP ile ilgili bize parmak sallayamaz, sallayan olursa o parmakları kırarız” diyerek yanıt verdi.

Elazığ'da düzenlediği seçim mitinginde konuşan Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisini "tanınmaz" hale getirdiği görüşünü savunarak şunları söyledi:

Selahattin Demirtaş'a özgürlük isteyen CHP yönetimidir. HDP'ye bakanlık vermek isteyen CHP yönetimidir. Soruyorum sizlere, Türkiye düşmanlarına karşı bir miyiz? Terör örgütlerinin, emperyalizmin planlarına karşı beraber miyiz? 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli, konuşmasında AK Parti'nin HDP ziyaretiyle ilgili kendisini eleştirenlere sert tepki gösterdi:

Bir AK Parti heyetinin, Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaret etmesi ve bunu doğal karşılamamız münafıkları rahatsız etmiştir. PKK neyse HDP odur o kesindir. HDP neyse CHP aynısıdır. Bu da belgelidir. HDP ihanetin ve bölücülüğün merkez üssü, toplar damarıdır. Anayasa Mahkemesi tarafından HDP'nin kapatılması da mutlak mecburiyettir. Kimse HDP'yle ilgili bize parmak sallayamaz. Sallayan olursa o parmakları kırmasını çok iyi biliriz. HDP'yle ortaklık kuran, belediye başkanlığı kazanan, bunları kazanç kapısına çeviren işbirlikçiler bize asla laf edemez. Kürt ve Zaza kardeşlerimizin HDP'yle hiçbir alakası yoktur. 

Bahçeli, konuşmasının kısa bir bölümünü de ekonomiye ayırdı:

Kuşkusuz günlük hayatın zorluklarının farkındayız. Geçim sıkıntılarını da biliyoruz. Ancak unutulmasın ki, Yoksulluk bir gün giderilir. Hiç kimse merak etmesin, enflasyon çıktığı gibi inecektir, hayat pahalılığı yenilecektir, bugün az yiyen yarın çok yiyecektir.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU