Putin: Doğalgaz merkezi Türkiye'ye kolayca kurulabilir

"Cumhurbaşkanı Erdoğan sözünün arkasında duran biri ve bizim için Karadeniz'i kontrol etmek daha kolay"

Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de doğalgaz merkezinin oldukça çabuk kurulabileceğini belirterek, Avrupa'daki birçok müşterinin kontrat imzalamak isteyebileceğini söyledi.

Putin dün düzenlediği bir basın toplantısında "Bizim için Türkiye ile çalışmak daha kolay. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözünün arkasında duran biri ve bizim için Karadeniz'i kontrol etmek daha kolay" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Putin "Bu gerçekçi bir proje ve bunu oldukça çabuk gerçekleştirebiliriz" diyerek, Avrupa'da kontrat imzalamak isteyecek çok sayıda müşterinin olacağından şüphe duymadığını da ifade etti.

Putin, Kuzey Akım boru hatlarının eylülde patlamalar nedeniyle zarar görmesinin ardından, Türkiye'de bir gaz merkezi kurmayı teklif etmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Recep Tayyip Erdoğan da bu fikri desteklemişti.

Putin, Avrupalı ticari ortaklar ile doğrudan çalışmanın oldukça zor olduğunu ifade etmişti. Eskiden enerji ihtiyacının yüzde 40'ını Rusya'dan karşılayan Avrupa Birliği (AB), Rus enerji kaynaklarının kullanımını bırakmak istiyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU