Twitter çalışanlarından Elon Musk'a açık mektup: "Piyon olarak görülmemeyi talep ediyoruz"

Musk'ın Twitter'ı devraldığında çalışan sayısını yüzde 75 oranında azaltmayı planladığı bildiriliyor

(AFP)

Twitter çalışanları, Elon Musk'a açık mektup yazarak şirketin yüzde 75'ini işten çıkarma niyetinde olduğu yönündeki haberleri protesto etti.

Washington Post'un haberine göre, daha önce şirketin "güçlü bir sol önyargıya" sahip olduğundan şikayet eden Musk, Twitter'ın çalışan sayısını 7 bin 500'den 2 bine düşürmeyi planlıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazetede Twitter'ın mevcut yönetim kurulunun da halihazırda 2023 sonuna kadar şirketteki ücretleri yaklaşık 800 milyon dolar düşürmeyi ve personeli yüzde 25 oranında azaltmayı planladığı bildirildi.

The Independent, yorum için Twitter'la temasa geçti ama henüz yanıt alamadı.

Time'ın gördüğü, henüz yayımlanmasa da Twitter çalışanları arasında dolaşan açık mektupta şu ifadeler yer aldı:

Elon Musk'ın Twitter çalışanlarının yüzde 75'ini işten çıkarma planı, Twitter'ın kamusal iletişime hizmet etme kabiliyetine zarar verecektir. 

Mektup, "Bu büyüklükte bir tehdit pervasızlıktır, kullanıcılarımızın ve müşterilerimizin platformumuza güvenini sarsar ve açık bir işçi korkutma eylemidir" diye devam etti.

Taleplerini sıralayan çalışanlar, Musk'tan siyasi inanç temelinde ayrımcılık yapmamasını ve Twitter'ın mevcut çalışanlarını korumasını istiyor. Mektupta "Bize haysiyetli bir şekilde davranılmasını ve milyarderler tarafından oynanan bir oyunda sadece piyon olarak görülmemeyi talep ediyoruz" deniyor.

Twitter, işe alım ekibinin yüzde 30'unun yanı sıra iki üst düzey yöneticisini halihazırda işten çıkarmıştı.

Musk, Twitter'ı satın almanın, X adını verdiği ve Çin'in WeChat'ini örnek alabilecek bir "her şey uygulaması" yaratmanın ilk adımı olduğunu söylemişti.

Ayrıca platformun ifade özgürlüğünü koruyacağını ve destekçilerinin 6 Ocak ayaklanmasından sonra hesabı kilitlenen Donald Trump gibi yasaklı kullanıcıların geri dönmesine izin vereceğini ima etmişti.

Öte yandan, Twitter çalışanları Musk'ın niyetlerine dair daha şüpheci. Anonim bir çalışan, "Bana öyle geliyor ki Twitter adını satın almak, sonra da tamamen içini boşaltıp değiştirmek istiyor" iddiasında bulunmuştu.

Oradaki insanlarla konuşurken anlaşılıyor ki kimse işinde kendini güvende hissetmiyor. Bir şirket olarak nasıl işleyeceğini hala anlamıyorum. Dış görünüşü kurtarmak adına bazı alanlarda yeniden yapılanmaya yönelik çılgınca bir girişim var. İşten ayrılmaya çalışmak ya da kendinizi olacaklara hazırlamak için mükemmel bir zaman gibi geliyor.

Elon Musk'ın nisanda Twitter'ı satın almak için yaptığı ve daha sonra vazgeçtiği 44 milyar dolarlık teklif muhtemelen ay sonuna kadar sonuçlanacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU