Ukrayna'nın kenti geri alma taarruzu bekleniyor... Rusya 60 bin kişiye Herson'u terk etmeleri çağrısında bulundu

Herson bölgesinin Rusya tarafından atanan yöneticisi Vladimir Saldo "Ordunun faaliyet gösterdiği yerde siviller için yer yoktur" dedi

Fotoğraf: AA

Rusya'nın ilhak kararı aldığı Ukrayna topraklarına atadığı kıdemli yetkili, Ukrayna'nın Herson kentini geri almak üzere taarruz başlatmak üzere olduğunu belirterek kentte yaşayanlara güvenlikleri için bölgeyi terk etme çağrısında bulundu.

Rus birlikler, Ukrayna'nın son haftalarda Herson bölgesindeki cephe hattında 20 ila 30 km mevzi kazanmasının ardından, Ukrayna'yı ikiye ayıran Dnipro nehrinin batı kıyısına sıkışma tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar.

Rusya, 24 Şubat'ta başlattığı işgalde Ukrayna'nın dört bölgesini kısmen ele geçirdi ve bölgeleri ilhak kararı aldı. Rusya'nın savaşın ilk günlerinde girdiği Herson, işgal edilen topraklarda harap olmamış tek büyük kent olma özelliğini taşıyor. Ukrayna ve Batılı ülkeler Rusya'nın ilhak kararını tanımıyorlar.

Rusya'nın ilhak ettiği bölgeler için oluşturduğu yönetimin en kıdemli ikinci yetkilisi olan Kirill Stremousov yayımladığı video mesajda, Herson kentine ve bölgeyi ikiye ayıran Dnipro nehrinin batı yakasına sıkışan Rus güçlerin Ukrayna topçusunun menzili içinde olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stremousov, "Sözlerimi ciddiye almanızı, bunu olabildiğince hızlı bölgeyi tahliye etme çağrısı olarak yorumlamanızı istiyorum. Kenti teslim etmeyi planlamıyoruz, son ana kadar direneceğiz" ifadelerini kullandı.

Herson kentinde savaştan önce 280 bin kişi yaşıyordu, ancak savaşla birlikte nüfusun çoğu evlerini terk etti.

TASS haber ajansında yer alan habere göre Herson bölgesinin Rusya tarafından atanan yöneticisi Vladimir Saldo, altı gün içinde 50 ila 60 bin kişinin bölgede Rusya'nın kontrolü altında olan topraklara veya Rusya sınırları içine alınacağını söyledi. Saldo,"Ukrayna tarafı geniş taarruz için güçlerini hazırlıyor. Ordunun faaliyet gösterdiği yerde siviller için yer yoktur" dedi.

 

 

 

Reuters

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU