İran'daki protestolara destek veren Britney Spears, IRNA'nın hedefine girdi

Müzisyen, İran genelinde devam eden protestolara destek veren bir tweet atmıştı

Britney Spears'ın geçen aylarda Instagram'da paylaşılan bir fotoğrafı (Instagram)

Britney Spears, İran'ın devlet destekli medya kuruluşu İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (IRNA) tarafından sosyal medyada saldırıya uğradı.

IRNA, ülkenin ahlak polisini protesto eden İranlı yurttaşlara destek veren bir mesaj paylaşmasının ardından şarkıcı-söz yazarına saldırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran asıllı Amerikalı oyuncu ve model Sam Asghari'yle evli olan Spears, geçen hafta "Ben ve eşim özgürlük için savaşan İran halkının yanındayız" diye bir tweet atmıştı.

Buna karşılık IRNA da Spears hakkında bir tweet atarak sürüncemeli bir hukuk mücadelesinin ardından geçen yıl feshedilen tartışmalı vesayet düzenlemesine atıfta bulundu.

Medya kuruluşu, resmi Twitter hesabında "Amerikalı şarkıcı Britney Spears akıl sağlığı sorunları nedeniyle 2008'de babasının vesayeti altına girmişti" yazdı.

Bu vesayet babasına, Britney'in mali durumu ve hatta hamilelik, yeniden evlenme ve ergenlik çağındaki oğullarını ziyaret etme gibi özel hayatıyla ilgili konular üzerinde kontrol verdi.

Tweet, şu anda İran'da ülke çapında devam eden protestolara verilen desteği kırmaya yönelik bir girişim olarak yorumlandı.

Protestolar, eylülde yetkililerin dini tesettür yasalarına uygun giyinmediğini iddia etmesiyle ahlak polisi tarafından tutuklan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlamıştı.

Amini, polis nezaretinde hayatını kaybetmişti. IRNA, Amini'nin ölümünün kalp krizi sonucu olduğunu savunurken, ailesi polis tarafından dövülerek öldürüldüğünü iddia etmişti.

O tarihten bu yana geçen haftalarda İran genelinde protestolar düzenleniyor ve birçok İranlı kadın kıyafet kurallarına karşı gelirken ve saçlarını keserken görüntüleniyor.

Eylülde Asghari, Instagram'da İran halkını desteklediğini ifade eden bir video paylaşmıştı.

28 yaşındaki Asghari, "1979'dan sonra İslam Cumhuriyeti rejimi yönetimi ele geçirdi ve kendi ideolojisini, propagandasını ve diktatörlüğünü halka dayattı" demişti. "Masum insanları katletti, öldürdü ve onlardan çaldı" iddiasında bulunmuştu.

Videoda, "Bu ülke şu anda terörizmin en büyük destekçisi olarak biliniyor. Bu korkunç hükümet yüzünden artık her ülke ondan nefret ediyor. Ama kendi halkı için en büyük terörist onlar" demişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU