Tepkilere rağmen Jeffrey Dahmer'ın dizisi, Netflix'in en çok izlenen ikinci İngilizce yapımı oldu

Dizi, yamyam seri katili yüceltmekle suçlanmıştı

ABD'li seri katil Jeffrey Dahmer'ı odağına alan Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) gösterimdeki üçüncü haftasında da Netflix'in en çok izlenen diziler listesinde birinciliğini korudu.

Toplam 701,37 milyon saat izlenen Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi, Netflix'te yayımlandığı ilk ayda şimdiye kadar en çok izlenen ikinci İngilizce dizi oldu.

Birinci sıradaki Stranger Things'in 4. sezonu, ilk 28 gününde 1,35 milyar saat izlenmişti.

Böylece dizi, listenin ikinci ve üçüncü sırasında yer alan Bridgerton'ın iki sezonunu sadece ilk üç haftasında geride bıraktı.

Shonda Rhimes'ın yarattığı Bridgerton'ın ikinci sezonu 656,2 milyon; ilk sezonu da 625,5 milyon saat izlenmişti.

Bunun yanında, Netflix'in dil farketmeksizin ilk ayında en çok izlenen dizileri listesinde Güney Kore yapımı Squid Game, 1,65 milyar saat izlenmeyle rekorunu korumaya devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

21 Eylül'de yayımlanan Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi, ABD'de 1978'den 1991'e kadar en az 17 erkeği vahşice öldüren Jeffrey Dahmer'ın hikayesini konu alıyor.

İzleyiciler, 7 Ekim'de gösterime giren Dahmer'ın gerçek röportajlarının yer aldığı Bir Katilin İfadeleri: Jeffrey Dahmer'a (Conversations With a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes) da büyük ilgi gösterdi.

Belgesel, 31,4 milyon saatle haftanın en çok izlenen 6. dizisi oldu.

Öte yandan, gerçek suç temalı yapımların popülerliğinin artmasıyla Netflix'in bu türe ağırlık vermesi eleştirilere sebep olmuştu.

Dahmer'ın kurbanlarının aileleri, diziyi "travmalarını tekrar yaşatmakla" suçlayıp yapımdan önce kendilerinden izin alınmadığı için tepki göstermişti.

Dizinin geniş kitlelere ulaşmasının ardından sosyal medyada seri katilin "yakışıklı ve çekici olduğunu" dile getiren paylaşımlar artmış ve Netflix, seri katilleri "yüceltmekle" suçlanmıştı.

Dahmer'ın hapishanede kullandığı gözlüğün geçen haftalarda açık artırmayla 150 bin dolara (yaklaşık 2,8 milyon TL) satılması da tartışmaları körüklemişti.

 

Independent Türkçe, Variety, Mashable

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU