Eski Twitter çalışanı, Elon Musk'ın "markayı satın alıp temizlemek" istediğini iddia etti

"Ekipten çıkmaya çalışmak veya kendinizi olacaklara hazırlamak için mükemmel bir zaman gibi geliyor" da dedi

(AFP)

Milyarderin şirketi devralma çabalarından önce işinden ayrılan, anonim bir eski Twitter çalışanına göre Elon Musk, "içini temizleyip değiştirebilmek için" Twitter'ı satın almak istiyor.

Musk, daha önce duyurulduğu gibi şirketin yönetim kuruluna katılmak yerine Twitter'ı satın almak için nisanda 44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuştu.

Sonrasında da Twitter'ın platformdaki botların sayısı konusunda yalan söylediği iddiaları nedeniyle anlaşmanın "askıya alındığını" belirtmişti. Ancak Twitter'a karşı eylemleri yargıya taşınan Musk, görülecek bir dava kapsamında cep telefonu mesajlarının yayımlanmasının ardından, artık şirketi gerçekten satın alacağını söyledi.

Business Insider'a konuşan eski çalışan, Nisan 2022'de Musk ve Twitter anlaşmayı ilk kez duyurduklarında "her şeyin durduğu hissinin oluştuğunu" ifade etti.

Şirket boşalan pozisyonları doldurmayı durdurdu. İşe alımları sınırlandırdı ve bu da ekipler üzerinde büyük baskı oluşturdu. Musk'ın hamlesinin yarattığı ortam yüzünden ayrılanlar oldu. Çok stresli bir ortamdı.

Eski çalışanın iddiasına göre yöneticiler, Musk'ın satın alma kararının haricinde, şirketin mali sıkıntıda olduğunu söylemişti. Twitter, The Independent'ın yorum talebine bu haber yayımlanana dek yanıt vermedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski çalışan, "Bu durum birçok ekibin çalışma düzenini etkiledi. Ekibimdekiler, işlerini ve birlikte çalıştıkları takımlarını kurtarmak için, çalışmalarının değerli olduğunu göstermeleri gerektiğinden endişelendi. Müdürümüz şirketin isteğinin, çalışanların ayrılarak işgücünün azalması olduğunu bize söyledi" dedi.

Musk, Twitter'ın küçülmesi veya gelirini artırması gerektiğini söylemişti. Musk'ın Twitter'ın "sağlığına kavuşması gerektiğini" ve "maliyetlerin geliri aştığını" söylemesiyle, şirket yakın zamanda işe alım ekibinin yüzde 30'uyla birlikte iki yüksek profilli yöneticiyi de işten çıkarmıştı.

Eski çalışan, "Birçok kişi o dönemde akıl sağlığıyla ilgili zorluklar yaşıyordu. Bu sadece Twitter için bir şeyler yapmanın karmaşıklığından veya büyük şirketlerin yüksek derecede baskılı ortamlar olmasından kaynaklanmıyordu. Bu belirsiz koşullar altında bu kadar iş yapıyor olmak sadece nahoştu" diye devam etti.

Şirket projeleri hızlıca iptal etti ve her şeyi basitleştirdi. Yaptığınız işin etkisini çok net bir şekilde ölçmeye başlamanız gerekiyordu. Musk'ın yönetimi devralmasını destekliyor olsanız bile, bunun şirket çalışanları üzerinde görmezden gelinemeyecek kadar net bir etkisi oldu.

Görünüşe göre Twitter'ın iç politikaları Musk'ın şirkete liderlik edeceği beklentisiyle değişmedi ancak Musk yönetimi devraldıktan sonra içerik denetleme çalışmalarının durdurulacağına dair endişeler var.

Musk daha önce ifade özgürlüğünün sitede yasadışı olmayan tüm içeriklere izin anlamına gelmesi gerektiğini söylemişti ancak uzmanlar böyle bir tanımın Musk'ı hem devlet düzenlemeleriyle hem de ürünlerinin belli içeriklerin yanında tanıtılmasını istemeyen reklam verenlerle karşı karşıya getirebileceğini belirtiyor.

Eski çalışan, "Bana öyle geliyor ki Musk, Twitter markasını satın almak, sonra da içini tamamen temizleyip değiştirmek istiyor" iddiasında bulundu.

Oradaki insanlarla konuşurken anlaşılıyor ki kimse işinde kendini güvende hissetmiyor. Bir şirket olarak nasıl işleyeceğini hala anlamıyorum. Zevahiri kurtarmak adına bazı alanlarda yeniden yapılanmaya yönelik çılgınca bir girişim var. Ekipten çıkmaya çalışmak veya kendinizi olacaklara hazırlamak için mükemmel bir zaman gibi geliyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU