Kurum'dan "Asgari ücretliler konut taksitlerini nasıl ödeyecek?" sorusuna yanıt: Biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak...

"Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" şeklindeki soruya yanıt veren Kurum, "Hem ev kirası ödeyecek, hem taksit ödeyecek, hem de evini geçindirecek. 5 bin 500 lirayla bunu yapabilmesi için ilave kazanç sağlaması gerekiyor" dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk Tarafsız Bölge programında, sosyal konut projesine ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Kurum, proje kapsamında 2023-2028 yıllarında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri hedefinin ilk etabı olan 250 bin sosyal konut, 100 bin konut arsası ve 10 bin iş yerini kazandıracaklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ev ve kira fiyatları aşağı gelmeye başladı"

Her haneden bir başvuru hakkı olabileceğini söyleyen Kurum, "TOKİ eliyle inşa edilecek sosyal konut projesine ilk günde başvuru sayısı 785 bine ulaştı. Proje duyulur duyulmaz ev ve kira fiyatları aşağı gelmeye başladı" dedi.

"Asgari ücretliler nasıl ödeyecek?"

"Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" şeklindeki soruya yanıt veren Kurum, şunları söyledi:

5 bin 500 lira alıyor. Hem ev kirası ödeyecek, hem burada taksit ödeyecek, hem de evini geçindirecek. 5 bin 500 lirayla bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor. 1 yıl takdir edersiniz ki vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz belki ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU