Elon Musk'ın avukatları, satın alma davasında Twitter ifşacısını mahkemeye çağırdı

Twitter'ın eski güvenlik şefi, şirketin platformdaki bot sayısını bilmediğini kısa süre önce söylemişti

(AFP)

Elon Musk'ın avukatları, Tesla'ya da sahip dev ismin Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma anlaşmasından caymak için sürdürdüğü yasal mücadele kapsamında, eskiden yöneticisi olduğu sosyal medya şirketini ifşa eden kişiye mahkeme celbi gönderdi.

Pazartesi günü ortaya çıkan mahkeme kayıtlarına göre Musk'ın avukatları, Twitter'ın eski güvenlik şefi Peiter Zatko'yu dinlemek istiyor. "Mudge" lakaplı Zatko kısa süre önce şirketin platformdaki bot sayısını bilmediğini söylemişti.

Zatko'nun iddiaları, Twitter'ın istenmeyen "bot" hesaplarını eksik saydığını ve bu yüzden şirketi satın alma anlaşmasını yapmaması gerektiğini savunan Tesla patronununkilerle aynı doğrultudaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Twitter yöneticisi, geçen hafta mikroblog platformunun pek çok tehlikeli güvenlik sorunlarıyla dolu olduğunu da ifade etmişti.

Zatko, ABD'nin düzenleyici kurumlarına gönderdiği belgede, platformun gizlilik sorunları ve veri güvenliği konusunda Twitter'ın dürüst davranmadığını söylemişti.

Şirketin yabancı hükümetler tarafından büyük ihlallere maruz kaldığını belirten Zatko, Hindistan'da yaygın protestoların yaşandığı bir dönemde, şirketin işe aldığı iki kişinin bu ülkenin hükümetine bağlı ajanlar olduğunu düşündüğünü de sözlerine eklemişti.

Zatko, Twitter'ın şu anki üst yöneticisi Parag Agrawal'ın şirketin başına geçmeden önce ülkedeki sansür ve gözetime rağmen platformun Rusya'da genişlemesini desteklediğini öne sürmüştü.

Belgede ayrıca Twitter'ın platformdaki botlar konusunda Musk'a "yalan söylediği" iddia edilerek gerçek sayının şirketin kabul ettiğinden çok daha yüksek olduğu da belirtilmişti.

Tahminin, reklamverenlere kaç kişinin reklamlarına baktığını söyleyen bir ölçüm olan "para kazanılabilir günlük aktif kullanıcılar" veya mDAU'lar adı verilen bir hesap alt kümesinin örnekleminden geldiğini sözlerine eklemişti.

Eski yönetici, robotların gerçek sayısının kamuoyuna açıklanmasının "şirketin imajına ve değerine zarar vereceğini" söylemişti.


İddiaların ardından Twitter, The Independent'a yaptığı açıklamada, Zatko'nun "etkisiz liderlik ve düşük performans" gerekçeleriyle şirket tarafından kovulduğunu bildirmişti.

Şirket açıklamasında şöyle demişti:

Şu ana kadar gördüğümüz, gizlilik ve veri güvenliği uygulamalarımızla Twitter hakkında tutarsızlıklar ve yanlışlıklarla dolu ve bağlamdan önemli ölçüde yoksun yanlış bir anlatıdır.

Zatko'nun iddiaları ve fırsatçı zamanlaması dikkat çekmek ve Twitter'a, müşterilerine ve hissedarlarına zarar vermek için planlanmış gibi görünüyor. Güvenlik ve gizlilik, Twitter'da uzun zamandır şirket çapında öncelik olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU