Biden'ın onay oranı hazirandan beri en yüksek seviyeye çıktı

Bir dizi yasama başarısının ardından Başkan'ın onay rakamları artıyor

(AP)

Reuters/Ipsos'un son izleme anketi, ABD Başkanı Joe Biden'ın onayının haziran başından bu yana en yüksek seviyelerde olduğunu ve Amerikalıların yüzde 41'inin başkan olarak iş performansını onayladığını gösteriyor.

Pazartesi ve salı günleri 1005 yetişkinle yapılan iki günlük ankete göre Biden'ın onay oranı mayıs, haziran ve temmuz boyunca yaptığı çalışmaları onaylayanların yüzde 36'lık oranından tam 5 puan daha yüksek. Bu sonuç, Donald Trump'ın Aralık 2017'de ulaştığı yüzde 33'lük onay oranının sadece üç puan üzerindeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'ın anket rakamlarındaki ani yükseliş, Başkan ve Demokratların liderliğindeki Kongre için verimli geçen bir dönemin ardından geldi. Bu dönemde dönüm noktası niteliğinde bir sağlık, iklim ve vergi reformu yasa tasarısı, askerlik hizmeti sırasında zehirli kimyasallara maruz kalan gazilere yardım etmek için bir dizi yeni program ve Çin'le daha iyi rekabet edebilmek için Amerikan yarı iletken üretimini canlandırmaya yönelik mevzuat kabul edildi.

Biden'a verilen onayın artması, seçmenlerin kasımdaki ara seçimler için sandık başına gittiğinde Demokratların Kongre'nin bir ya da her iki kanadında da kontrollerini koruyarak tarihe geçeceklerine dair umutların arttığı bir döneme denk geldi.

Senato'daki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell, partisinin eşit olarak bölünmüş üst meclisin kontrolünü yeniden ele geçirme şansının yarı yarıya olduğunu ama Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin, yasama bölgelerinin yeniden çizilmesinin yoğun şekilde partilerinin lehine olması nedeniyle iktidar dizginlerini ele geçirme şansının çok daha yüksek olduğunu söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU