Cumhuriyetçi Temsilci Kinzinger: Bazı Hıristiyan muhafazakarlar Trump'ı İsa'yla eş tutuyor

Cumhuriyetçi Parti, salı günü Liz Cheney'i Trump'a olan sadakatsizliği nedeniyle saf dışı bıraktı

(AP)

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Adam Kinzinger salı akşamı, 6 Ocak komitesinin bir diğer üyesi Cumhuriyetçi Liz Cheney'nin Wyoming'de yarıştan çekilişini izlerken Hıristiyan muhafazakar sağa yönelik nadir eleştirilerinden birini yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Illinois temsilcisi, MSCNB'nin, Donald Trump'ın desteğini alan Harriet Hageman'ın Cheney'i kısaca bozguna uğrattığı Wyoming kongre önseçimi yayınına katıldı. Kinzinger yorumlarında, Amerika'nın sağcı papazlarını "kürsüden Trumpizm" vaaz etmekle ve takipçilerinin bir çoğunun eski başkanı İsa Mesih'le eşit görmesine izin vermekle suçladı.

Kinzinger, MSNBC'den Alex Wagner'e verdiği demeçte, "Söylemeyebilirler ama Donald Trump'ı İsa Mesih kişisiyle eş tutuyorlar" dedi.

Belli ki epey kusurlu olan bu harika adama, Donald Trump'a karşı bile çıksanız, İsa'ya ve onun Hıristiyan değerlerine karşı çıkmış oluyorsunuz.
 


Kinzinger bu yıl önseçime girmiyor çünkü Trump'ın desteklediği bir rakiple karşı karşıya gelmek yerine yeniden seçime girmekten vazgeçmeyi tercih etti. Kinzinger'ın gelecekteki siyasi hedefleri net değil fakat çoğu Washington kaynağı, Kinzinger'ın sonunun televizyondaki haber analizi programları olabileceğini öne sürüyor.

Öte yandan Cheney, 2024'te başkanlığa aday olma olasılığını göz ardı etmedi ve hem salı akşamı yaptığı yenilgi konuşmasında hem de ardından medyada yer alan konuşmasında, Abraham Lincoln'ın da kongre seçimlerini kaybettikten sonra başkanlığa aday olduğu örneğine açıkça atıfta bulundu. Cheney'nin, Trump'ı büyük ölçüde desteklemeye devam eden ulusal Cumhuriyetçi Parti'nin seçmen tabanında hangi seçim bölgesini bulacağı belirsiz.
 


Florida Valisi Ron DeSantis, 2024'teki varsayımsal önseçim eşleşmesinde Trump'a karşı çift haneli oylara ulaşan tek Cumhuriyetçi Parti figürü olsa da o bile destek bakımından eski başkanın önemli ölçüde gerisinde.

Trump, devasa bir kampanya hazinesinin kontrolünü elinde tutuyor ve 2024'te tekrar aday olma olasılığını ima eden ya da açıkça belirten açıklamalar yapmaya devam ediyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU