Babacan: Bahçeli'nin bir ayağı siyasetin içerisinde bir ayağı şiddetin içinde

Konuşmasında Bahçeli’yi eleştiren Babacan, “Bahçeli’nin bugüne kadar bu memlekete herhangi bir faydası dokundu mu? Ortağı olduğu her hükümet ülkeyi krizler içine düşürdü. Bildiği tek şey var; öfke, nefret, şiddet” dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yozgat’ta partisinin mitinginde açıklamalarda bulundu.

“İnşallah önümüzdeki seçimleri kazanacağız ve Türkiye’nin yarınlarını inşa edeceğiz. Bu seçimde tüm Türkiye kazanacak” diyen Babacan, “Bu seçimi evladına harçlık veremeyip gizli gizli ağlayan analar kazanacak. Yıllarını umutsuzlukla kaygıyla geçiren gençlik kazanacak. Konserleri yasaklanan sanatçılar kazanacak. Düşüncesi, kimliği, inancı hor görülenler kazanacak. İlk seçimde müsait bir yerde inecek merak etmeyin. Bu seçimi bugünkü otoriter ittifakın görmezden geldiği milyonlar kazanacak” dedi.

“Bahçeli’nin bugüne kadar bu memlekete herhangi bir faydası dokundu mu?”

Konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirilerde de bulunan Babacan şunları söyledi:

Büyük bir mücadele veriyoruz. Karaman il başkanımıza 8-10 kişilik bir ekip geldi saldırıda bulundu. İl başkanımızı ağır şekilde darp ettiler il başkanımızı. Buradan Yozgat’a sormak istiyorum; Şu Bahçeli var ya Bahçeli, Bahçeli’nin bugüne kadar bu memlekete herhangi bir faydası dokundu mu? Ortağı olduğu her hükümet ülkeyi krizler içine düşürdü. Bildiği tek şey var; öfke, nefret, şiddet… Bu ülkede milliyetçi hareketin bir ceremesini çekenler vardır bir de keyfini sürenler vardır, Yozgat iyi bilir bunu. Bu iktidar olarak devletin her türlü imkanını kullanıyor ancak bir ayağı siyasetin içerisinde bir ayağı şiddetin içinde. Bakın olayın üzerinden tam iki gün geçti Karaman’da kolluk kuvvetleri de adliye de ağır çekim çalışıyor. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Bahçeli’nin ve ortağının bu ülkeyi şiddete, öfkeye, nefrete sürüklemesine izin vermeyeceğiz. DEVA’nın yükselişini asla durduramayacaklar.

“Güçlü bir Türkiye iken kapı kapı para arayan bir ülke olduk”

“İnsanların zenginleştiği bir dönemi yaşamıştı bu ülke” diyen Babacan şöyle devam etti:

Dış politikada Avrupa Birliği rotasından döndüler Şangay beşlisine, nerden nereye? Sürekli irtifa kaybettik, liyakatten döndüler sadakate. Güçlü bir Türkiye iken kapı kapı para arayan bir ülke olduk. Gençlerin kaçmak istediği bir ülkeye döndük. Kapı kapı para dolaşmak, bu ülkenin 190 milyarlık dövizini arka kapıdan gizlice satıp 2-3 milyarın peşinde koşmak millik midir?

“Ekonomik krizi de göç krizini de biz çözeceğiz”

İktidara geldikleri taktirde en geç 2 yılda enflasyonu Türkiye’de tek haneye indireceklerini belirten Babacan, “Türkiye büyük ve güzel bir değişimin tam eşiğinde, DEVA Partisi bu değişimin asli aktörüdür. Ekonomik krizi de göç krizini de biz çözeceğiz. Tarımsal destekleri ekim dikim olmadan açıklayacağız, hasatla beraber hemen ödeme yapacağız. Gübrenin yarısını biz karşılayacağız, çiftçinin kullandığı elektriğe düşük bir maliyet uygulayacağız. Sağlık sisteminin reçetesini yazdık hepsini düzelteceğiz. İhtiyaç sahibi olan herkes devletin desteğine ulaşacak. Devlet vatandaşın kapısını çalacak bir ihtiyacın var mı diye soracak? Devlet destekleri lütuf değil vatandaşın hakkıdır. Tek bir vatandaşımızı dahi kimsesizliğe terk etmeyeceğiz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU