Musk, defalarca ertelenen proje için tarih verdi: Teknoloji milyarderi sözünü bu kez tutacak mı?

Açıklamaya göre bu yıl yollarda olacak

Tesla, Semi Truck'ın "şimdiye kadarki en güvenli ve konforlu kamyon" olduğunu savunuyor (Tesla)

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin elektrikli kamyonu Semi Truck ve elektrikli kamyoneti Cybertruck'ın çıkış tarihini açıkladı.

Teknoloji milyarderi dün attığı tweet'te tek şarjla 500 mil (800 kilometre) menzile sahip Semi'nin bu yıl teslim edileceğini duyurdu.
 


Açıklamaya göre Cybertruck ise gelecek yıl yollarda olacak.

Öte yandan haber sitesi Electrek, Musk'ın sözlerini zaman zaman tutmadığını hatırlattı. Zira ilk kez 2017'de tanıtılan Semi'nin, 2019'da üretimine başlanması hedefleniyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu tarih defalarca ertelenirken Musk, 2020 yazında "Seri üretime geçme zamanı" demişti ve bu tarih de tutmamıştı.

Bununla birlikte Tesla, lansmanından bu yana Semi siparişleri alıyor. Electrek, ilk hangi müşteriye teslimat yapılacağının belli olmadığını ancak PepsiCo'nun muhtemel bir marka olduğunu yazdı. Zira PepsiCo, 100 kamyonla Semi'nin en önemli siparişçilerinden biri konumunda.

Tesla ve SpaceX CEO'su, Cybertruck adlı kamyonetinin teslimatının 2021'de başlayacağını açıklamıştı. Musk, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Tesla fabrikasının marttaki açılışında bu tahmini güncelleyerek "Cybertruck'ın geliştirilme sürecini bu yıl tamamlamak ve gelecek yıl üretime hazır olmak istiyoruz" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, Electrek, Futurism

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU