İSKİ'den Alibeyköy Deresi'ndeki balık ölümleri iddiasına yanıt: Endüstriyel atığa rastlanmamıştır

İSKİ'den yapılan açıklamada "Sudaki çözünmüş oksijen seviyesinin de Yer Üstü Su Kalitesi Yönetmeliği limitlerine uygun olduğu gözlenmiştir" denildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Alibeyköy Deresi'nde temizlik yapılmadığı için balık ölümü yaşandığı iddialarına ilişkin, “Derenin 4 farklı noktasında temizlik çalışması gerçekleştirilmiştir. Son çalışma ise 3 Ağustos'ta tamamlanmıştır. Ayrıca yapılan incelemelerde suda herhangi bir endüstriyel kirliliğe rastlanmamış sudaki çözünmüş oksijen seviyesinin de Yer Üstü Su Kalitesi Yönetmeliği limitlerine uygun olduğu gözlenmiştir” açıklamasını yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İSKİ Kurumsal İletişim Şube Müdürlüğü; bugün bazı basın yayın organlarında Alibeyköy Deresi'nde temizlik yapılmadığı için balık ölümleri yaşandığı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

İSKİ'nin İstanbul'daki tüm derelerde olduğu gibi Alibeyköy Deresi'nde de periyodik temizliklerine devam ettiğinin belirtildiği açıklama şöyle:

Bugün bazı basın yayın organlarında Alibeyköy Deresi'nde yaşanan balık ölümlerine dair haberler yer almış, bu haberlerde deredeki balık ölümlerinin dere temizliğinin yapılmaması kaynaklı olduğu iddialarına da yer verilmiştir.  İdaremiz, İstanbul'daki tüm derelerde olduğu gibi Alibeyköy Deresi'nde de periyodik temizliklerine devam etmektedir. 2022 yılı içerisinde derenin 4 farklı noktasında temizlik çalışması gerçekleştirilmiştir.

Son çalışma ise 3 Ağustos tarihinde tamamlanmıştır. Öte yandan periyodik kontroller de devam etmekte olup ihtiyaç halinde yeni temizlik çalışmaları yapılacaktadır. Ayrıca dereden alınan numunelerin incelenmesi neticesinde suda herhangi bir endüstriyel kirliliğe rastlanmamış sudaki çözünmüş oksijen seviyesinin de Yer Üstü Su Kalitesi Yönetmeliği limitlerine uygun olduğu gözlenmiştir. Saygıdeğer İstanbullulara önemle Duyurulur.     

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU