Alnının ortasından vurulan köpek mucizevi şekilde hayatta kaldı

"Çok mutlu bir çocuk"

Kafasında hala mermi parçaları bulunan Arthur'un tedavisi sürüyor (PSPCA)

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde kafasından silahla vurulan köpek mucizevi bir şekilde yaşama tutundu. Tedavi altına alınan Arthur adlı 8 yaşındaki hayvan, iyileşme sürecinde.

New York Post'un aktardığına göre korgi cinsi köpek, 14 Temmuz'da bir çiftlikte bulundu. Çiftliğin sahipleri, Arthur'un kafasındaki yaranın önce çit yüzünden olduğunu sandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yardım için çağrılan gönüllü hayvan kurtarma kuruluşu Finding Shelter'ın kurucusu Grace Herbert, hayvanı 4 gün sonra veterinere ulaştırdığında bunun kurşun yarası olduğunu belirlendi.

Main Lain Hayvan Kurtarma'daki (Main Lain Animal Rescue) veteriner ekibi, kurşun parçalarının hayvanı neredeyse öldüreceğini belirledi.

Kurumun ortağı Pensilvanya Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği (Pennsylvania Society for the Prevention of Cruelty to Animals-PSPCA) tarafından yapılan açıklamada mermi yüzünden Arthur'un kafasında delik açıldığı belirtildi:

Solunum yolu ve ağzı zarar görmüştü. Pirelerle kaplıydı, kulak enfeksiyonu vardı ve kansızdı.

İtinayla bakılan köpek, ölümden döndü ve iyileşti. PSPCA da "Arthur hayatta olduğu için şanslı… Kaşlarının ortasından vurulmuş ve görünüşe göre ölüme terk edilmiş. Ama arthur ölmedi" diye yazdı.
 


Veteriner ekibinden Alicia Royer, "Çok mutlu bir çocuk" dedi:

Anesteziden uyandıktan sonraki ikinci gün bize sevimli küçk popo sallamasını yapıyordu.

Köpek üreme çiftliğinden kaçtığı belirlenen korgiyi kimin vurduğu belli değil. Haberde, üreme çiftliği sahiplerinin şüpheli olmadığı yazıldı. Köpek, PSPCA gözetimine bırakıldı.

PSPCA'dan Nicole Wilson, olayı araştırdıklarını bildirdi:

Birileri neler yaşandığını biliyor. Umarım haberi görenler bizimle temasa geçer.

 

Independent Türkçe, New York Post, People

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU