Maldivler'deki lüks tatil adasında yalınayak çalışacak kitapçı aranıyor

Başvuracakların güneşe, denize ve hayatın yavaş akmasına hazır olması bekleniyor

Yeni alınacak yalınayak kitapçı, Ekim ayından itibaren kitabevinin günlük işleyişini yönetecek (AFP)

Alex McQueen iş başvurusu akınına hazır olsa iyi olur. Maldivler'deki lüks bir adada ayaklarınız kumda, gün boyu kitaplarla iç içe yaşamak için para almak, milyonlarca kişinin hayallerini süsleyen bir iş olsa gerek.

McQueen, Hint Okyanusu'nda yer alan uzaktaki Kunfunadhoo adasına gelen misafirlere kitap satmak üzere, bir yıllık sözleşmeyle işe alacağı yeni bir kitap tutkunu eleman arıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çoğunluğu varlıklı olan tatilcilerin haberlerden ve elektronik cihazlardan uzak durmaya teşvik edildiği adada ayakkabı giymek yasak.

Yeni yalınayak kitapçı, ekim ayından itibaren kitabevini günbegün işleterek muhasebe ve stok yönetimi gibi işler yapacak.

Dünyanın dört köşesindeki oteller, tatil köyleri, mağazalar ve özel konutlar için kitap koleksiyonları hazırlayan Birleşik Krallık merkezli bir şirket olan Ultimate Library'nin satış müdürü olan McQueen, "Başvuru sahibi orada bir başına olacak, bu nedenle neredeyse her şeyi bizzat yürütecek" dedi.

"Adanın dünya görüşü şu: Ayakkabı yok, haber yok. Misafirleri toprakla yeniden bağlantı kurmaya teşvik ediyorlar" diye The Observer'a konuştu.

Kitapçının misafirlere kendisini tanıtmaktan ve onlara kişisel kitap önerileri sunmaktan mutluluk duyan, girişken biri olması gerektiğini, bu nedenle tercihen kitap satma veya yayımlama deneyimine sahip birini aradığını söyledi.

Başvurusu olumlu sonuçlanacak kişinin konaklama ve yemek masrafları karşılanacak ve spor salonu, spa, su sporları ve dalışa erişimi olacak. Personelin ayrıca özel bir plajı da var.

Temel maaş ayda 750 dolar (yaklaşık 13 bin 500 TL) ancak kitapçı, örneğin kitaplarla ilgili atölye çalışmaları veya dersler düzenleyerek ekstra "hizmet ücreti" kazanabilecek.

Kısa bir süre önce burada kitapçı olarak altı aylık sözleşmeyi tamamlayan 27 yaşındaki Georgie Polhill, karşılaştığı en büyük zorluklardan birinin hayatın yavaş temposuna alışmak olduğunu söyledi.

"Eğer çok fazla mücadele vermeye ve işleri halletmek için herkesi zorlamaya çalışırsanız kesinlikle küplere binersiniz" dedi:

Geri döndüğümde çok farklı bir kişi oldum. Tamamen yeni bir kültür öğrendim. Ömür boyu sürdüreceğim arkadaşlıklar kurdum.

Kendisi şimdi tiyatro alanında yeni bir kariyere başlıyor ve yeniden ayakkabı giymeye alışmak zorunda. Bunun ilk başta "kesinlikle tuhaf hissettirdiğini" söyledi:

Ayak parmaklarım ve topuklarımın etrafını saracak herhangi bir şey giymeye o kadar alışkın değildim ki.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU