Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı 33 Suudi kadını üst düzey göreve getirdi

Görevlendirmeler 2030 Vizyonu doğrultusunda kadınları liderlik pozisyonlarında güçlendirmek için yapıldı

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

 

Suudi Arabistan’da Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı, 2030 Vizyonu doğrultusunda kadınları liderlik pozisyonlarında güçlendirmek ve Suudi toplumunda kadın varlığını teşvik etme çabaları kapsamında 33 kadını üst düzey pozisyonlarda görevlendirdi.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı ve Kabe İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys, doktora ve yüksek lisans derecelerine sahip 33 Suudi kadının başkanlıkta üst düzey görevlere getirildiğini bildirdi.

Dr. Sudeys, çalışma sistemini geliştirme, kadınları ve nitelikli ulusal kadroları güçlendirme ve kadınların rolünü artırma amacıyla başkanlık ve ona bağlı ajanstaki üst düzey görevlere kadınların atanmasını öngören bir dizi karar yayınladı.

Böylece Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı, kadınları liderlik pozisyonlarında güçlendirme konusunda tarihi bir rekor kırdı.

Kadınların güçlendirilmesinin İslami değerler ışığında dini, ulusal, toplumsal ve gelişimsel bir sorumluluk olduğunu ifade eden Dr. Sudeys, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın döneminde Suudi kadınların elde ettiği başarılara övgüde bulundu.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı’nda kadınları güçlendirmenin, verimliliği artıracağına dikkat çeken Dr. Sudeys, şimdiye kadar doktora ve yüksek lisans derecesine sahip 70 gencin başkanlıktaki en büyük gelişimsel idari oluşumu taçlandırdığını da dile getirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU