Son derece nadir görülen albino timsah yumurtadan çıktı

Bu yaratıklar yaban hayatında hayatta kalamıyor

Timsah yaklaşık 15 santimetre boyunda (Wild Florida)

ABD'nin Florida eyaletindeki bir hayvanat bahçesinde son derece nadir görülen albino timsah dünyaya geldi. Henüz adı konmayan timsah, cumartesi yumurtadan çıktı.

Wild Florida yetkilileri, Snowflake ve Blizzard adlı kendileri de albino olan ebeveynlerin 9 yumurtası olduğunu ancak sadece bir yavrunun başarılı şekilde yumurtadan çıktığını duyurdu.
 


Yaban hayatı parkının kurucularından Sam Haught, dünyada sadece 100 albino timsah olduğunu ve bakımlar için özel önlemler alınması gerektiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zira bu hayvanlar albino olduklarını bilmedikleri için bütün gün güneşin altında oturup güneşte yanarak kendilerini öldürebilir. Çünkü derileri sebebiyle güneş altında kolayca yanıyor.

Albino timsahlar yaban hayatındayken, renkleri çevreye uyum sağlayamadığı için genellikle avcılar tarafından yutuluyor. Gözleri de bozuk oluyor.

Haught, albino ebeveynleri çiftleştirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi:

Çünkü insanların, timsahları akılsız yeme ve öldürme makineleri olarak görmelerini istemiyoruz. İnsanların onlardan etkilenmelerini ve korkudan başka bir duygusal tepki vermelerini istiyoruz.

Wild Florida'da Ağustos 2021'de de iki albino timsah yumurtadan çıkmıştı.

Öte yandan yeni yavrunun ziyaretçilerle buluşmadan önce birkaç hafta kontrol altında kalacağı bildirildi. Hayvanın adını belirlemek için yarışma düzenlenecek.

Albinizm, vücuttaki melanin üretiminde soruna yol açan çeşitli durumlar sonucu ortaya çıkıyor.

 

Independent Türkçe, New York Post, ClickOrlando

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU