Satanist ayinde üç genci öldürmekten ceza alan Echols, Stranger Things'e ilham vermesi hakkında konuştu

Suçsuz olduğunu iddia eden Echols, ölüm cezasına çarptırılmıştı

Dizide, herkes ona sırtını dönmesine rağmen kasabayı kurtarmaya çalışan Eddie Munson, izleyicilerin kalbini kazanmıştı (Netflix)

Netflix'in 80'leri konu alan popüler dizisi Stranger Things'in yazarları, geçmiş yıllardaki gerçek hayat hikayelerinden de ilham almış. Bunlardan biri, diziye 4. sezonda giren ve izleyicilerin favorisi haline gelen Eddie Munson karakteri. 

Dizide Joseph Queen'in canlandırdığı Dungeon and Dragons fanatiği ve metalci Eddie Munson karakteri, suçsuz olmasına rağmen "satanist cinayet" işlemekle suçlanıyordu. Dizinin yaratıcıları Duffer Kardeşler, Munson'ı üç çocuğu "şeytani ritüelin parçası" olarak öldürmekle suçlanan "West Memphis Üçlüsü"ndeki Damien Echols'tan ilham alarak yazdıklarını söylemişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

West Memphis Üçlüsü davasını bilenler, Stranger Things'i izlerken Eddie Munson ve Damien Echols arasındaki benzerlikleri açıkça fark edebiliyor: İkisinin de "satanist cinayetle" suçlanmasının yanında her iki genç de metal müzik ve Dungeons and Dragons hayranı, ikisi de konteyner evde yaşadığı için hor görülüyor.

Dizinin ardından gözler Echols'ın üstüne çevrildi. Twitter'da Eddie Munson hakkında ne hissettiği sorulan Echols, soruyu "Çok büyük onur duydum" diye yanıtladı. Echols, paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Mücadelemize dahil ettiği herkes için çok minnettarım. Diziyi sabaha karşı 3'te izliyordum ve Master of Puppets'ın ilk akorlarını duyduğum anda kalbim yerinden çıkıyor sandım.

Dizinin son sezonunda Eddie, demobatların dikkatini dağıtmak için Metallica klasiği Master of Puppets'ı çalmıştı.

1993'te ABD'nin Arkansas eyaletindeki West Memphis şehrindeki cinayetlerden sorumlu tutulan üç gençten 18 yaşındaki Damien Echols, ölüm cezasına çarptırılmıştı. 17 yaşındaki Jessie Misskelley ömür boyu hapis cezasına ek olarak iki kez 20 yıl hapis cezası, 16 yaşındaki Jason Baldwin de ömür boyu hapis cezası almıştı.

2007'de cinayeti üçlünün işlediğine dair olay yerinde DNA kanıtı bulunmadığı ortaya çıktı ancak tutuklulukları sona ermedi. Yıllar boyunca suçsuz olduklarını savunan üçlü, hapiste 18 yıl geçirdikten sonra 2011'de serbest bırakıldı.
 

Independent Türkçe, Collider, MarySue

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU