Yunan televizyonu, ünlü oyun tasarımcısı Hideo Kojima'yı "Şinzo Abe'nin suikastçısı" olarak gösterdi

"Tüm Asyalılar birbirine benziyor ırkçılığı"

58 yaşındaki Hideo Kojima, 2015'te ünlü oyun şirketi Konami'den ayrılmasıyla da oyun dünyasında gündem olmuştu (AN1)  

Bir Yunan kanalı ve bir Fransız siyasetçi, dünyaca ünlü Japon video oyun tasarımcısı Hideo Kojima'nın fotoğrafını, eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin suikastçısı yerine kullandı.

Abe dün uğradığı suikast sonucu hayatını kaybederken, güvenlik güçleri saldırıyı düzenlediği öne sürülen 41 yaşındaki Yamagami Tetsuya'yı olay yerinde yakalamıştı.

Bunun üzerine forum sitesi 4chan'deki bazı kişiler, suikastçıyı Kojima'ya benzeterek, oyun tasarımcısının Arjantinli devrimci Che Guevara'nın fotoğrafı yanında görüldüğü kareleri paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suikastçının Kojima olduğu "şakası" internette hızlı biçimde yayıldı.

Radikal sağcı Fransız siyasetçi Damien Rieu, dün Twitter hesabındaki gönderisinde söz konusu fotoğrafı paylaşarak "Radikal sol öldürür" ifadelerine yer verdi.

Yunanistan'ın en popüler televizyon kanallarından ANT1 de haber bülteninde Abe'nin suikastçısı Yamagami'yi göstermek isterken Kojima'nın fotoğraflarını kullandı.

Yayında suikastçının Che Guevara hayranı olduğu da söylendi.
 


Nisanda gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İslamofobik ve ırkçı söylemleriyle tanınan Eric Zemmour'ın Yeniden Fetih Partisi'ne ((Reconquete - R!) katılan Rieu, daha sonra tweetlerini sildi.

ANT1'den ve Kojima'dansa yaşananlara dair henüz bir açıklama gelmedi.

Video oyun forumu ResetEra kullanıcıları, Kojima hakkındaki şakayı eleştirerek bunun tüm Asyalıların birbirine benzediğini düşünmekten kaynaklandığını ve ırkçı bir davranış olduğunu savundu.
 


Japonya'nın devlete ait kamu yayımcısı NHK'nin aktardığına göre Tetsuya, polise ifadesinde Abe'den memnun olmadığı için ona saldırı düzenlediğini söyledi. Zanlının eskiden Japon Deniz Kuvvetleri'nde üç yıl görev yaptığı ve silah kullanma eğitimi olduğu da bildirildi.

Kojima, Metal Gear Solid serisi ve Death Stranding gibi uluslararası başarı yakalayan video oyunlarını tasarlamıştı.



Independent Türkçe, RT, Kotaku, NHK

DAHA FAZLA HABER OKU